Vrijdag 2 april.

De Raad van State vernietigt de beslissing van de Brusselse burgemeester François-Xavier de Donnéa (PRL) om betogingen in de hoofdstad tegen het Navo-optreden in Joegoslavië te verbieden.

Maandag 5 april.

Schepen Marianne Vincent uit Watermaal-Bosvoorde wordt uit de algemene vergadering van het plaatselijke Franstalig cultureel centrum gezet omdat ze onlangs overstapte van de PRL naar de CVP.

Dinsdag 6 april.

Het Amerikaanse computerchipbedrijf Intel investeert een miljard frank in het Belgische spraaktechnologiebedrijf Lernout & Hauspie.

– Brusselse trambestuurders houden een korte staking na een nieuwe fysieke geweldpleging van een passagier tegen een bestuurder.

– Een apothekeres uit het Vlaams-Brabantse Geetbets wordt gestraft met één dag sluiting omdat ze een condoomautomaat aan de gevel van de apotheek had gehangen.

Woensdag 7 april.

Liefst 94 procent van de Belgen stoort zich aan de reclame die ze elke dag krijgen voorgeschoteld. Ruim zestig procent zegt de reclameboodschappen eigenlijk toch wel leuk te vinden.

– De Brusselse vervoersmaatschappij MIVB gaat 120.000 rittenkaarten schenken aan de OCMW’s in het hoofdstedelijk gewest. De maatschappij wil zo de mobiliteit van de kansarmen in Brussel verhogen.

Donderdag 8 april.

In de Amerikaanse staat New Mexico wordt een Belg veroordeeld tot 33 maanden celstraf voor het verspreiden van pornomateriaal via het internet.

Vrijdag 9 april.

De groene partijen Ecolo en Agalev krijgen respectievelijk de nummers één en twee van de nationale kieslijsten. Drie is voor de SP, vier voor VLD, vijf voor PRL/FDF. Vlaams Blok krijgt zes, VU/ID zeven, CVP acht, PS negen en PSC tien.

– De bediendenvakbonden in de banksector plannen een algemene staking. Ze zijn ontevreden omdat steeds meer agentschappen zelfstandig moeten werken.

Zaterdag 10 april.

De zowat 2500 gezinnen die op Vlaamse campings wonen, moeten volgend jaar naar een andere woonst uitkijken. Permanent bewoonde campings verliezen hun vergunning.

– In Noord-Frankrijk worden 35 Belgische toeristen lichtgewond nadat hun bus betrokken is geraakt in een kettingbotsing.

– De Belgische gemeenten Riemst en Lanaken kanten zich tegen een uitbreiding van de Nederlandse stad Maastricht tot op Belgisch grondgebied.

– Belgische koekjes en wafels mogen zonder invoerheffingen naar de Verenigde Staten worden geëxporteerd. Eerder dreigde Amerika zware invoertaksen te heffen als reactie op het Europese bananenbeleid.

Zondag 11 april.

Jan Lindemans, ooit de eerste rector van de Ufsal overlijdt op 78-jarige leeftijd. Lindemans speelde een vooraanstaande rol bij de uitbouw van het katholiek onderwijs.

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content