Maandag 8 maart.

Als een man zonder gegronde reden een proef weigert, mag de rechter daaruit een feitelijk vermoeden van vaderschap afleiden. Dat beslist het Hof van Cassatie.

– Minister van Arbeid Miet Smet (CVP) krijgt een slagroomtaart in het gezicht tijdens een prijsuitreiking in Brussel. Volgens de daders ontneemt Smet werklozen hun uitkering veel te snel.

– De Fortis-groep betaalt honderd miljard frank voor de American Bankers Insurance Group en wordt dankzij die overname een van de belangrijkste verzekeringsbedrijven in de VS.

– De bouw- en woonbeurs Batibouw lokt bijna 375.000 bezoekers.

– Volgens het Internationaal Muntfonds zal de economie in ons land dit jaar met 1,9 procent groeien, een vol punt minder dan vorig jaar.

Dinsdag 9 maart.

Volgend jaar komen er vier steden bij in België: Genk, Mortsel, Seraing en Waregem.

Woensdag 10 maart.

In Turnhout vernielt een zware brand de vroegere gebouwen van Concordia Mail.

– Minister van Staat Alfred Califice (PSC) overlijdt op 72-jarige leeftijd.

– De non-ferrogroep Union Minière heeft vorig jaar een verlies geleden van bijna twee miljard frank, als gevolg van de Aziatische crisis en de historisch lage metaalprijzen.

Donderdag 11 maart.

Tijdens een betoging van 150 leden van het extreem-rechtse Nationalistisch Studentenverbond in Leuven komen 1500 tegenbetogers opdagen. Meer dan 400 rijkswachters en agenten houden beide groepen gescheiden.

– Iedereen die in de buurt van een nucleaire installatie woont, krijgt jodiumpillen die bij een kernramp de schildklier beschermen tegen radioactief jodium.

– SP-Kamerfractieleider Louis Vanvelthoven pleit voor een wettelijk kader voor camerabewaking. Hij vindt dat straatcamera’s enkel kunnen als andere veiligheidsmaatregelen onvoldoende blijken.

Vrijdag 12 maart.

De vakbonden in de distributiesector dreigen met een staking in alle warenhuizen en winkelketens. Ze eisen een 34-urenweek.

– Een groep Belgische industriëlen doet een bod om het failliete glasbedrijf Verlipack over te nemen. Wie de kandidaat-overnemers precies zijn, blijft onduidelijk.

– De prijs van bouwgrond en woningen zal de komende tien jaar verdubbelen als er geen woonzones bijkomen. Dat blijkt uit een studie van het Vlaams ministerie van Huisvesting.

Zaterdag 13 maart.

De volgende uitgave van het telefoonboek, de Witte Gids, zal ook gsm-nummers bevatten. Daarmee wordt gevolg gegeven aan een Europese richtlijn terzake.

– Voor het eerst worden asielzoekers met een zakenvliegtuig uitgewezen. De Liga voor de Rechten van de Mens en het Collectief tegen Uitwijzingen tekenen protest aan.

Maandag 15 maart.

De vroegere hoogleraar toxicologie Aubin Heyndrickx van de Universiteit van Gent zou volgens De Morgen informatie over biologische wapens hebben verkocht aan Zuid-Afrika.

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content