Maandag 11 januari.

Carl De Schutter, een van de hoofdverdachten in de moord op veearts-keurder Karel Van Noppen, wordt definitief door Frankrijk aan ons land uitgeleverd.

– De inwoners van Merksem die getroffen zijn door de watersnood van vorig jaar, beweren dat de door de stad Antwerpen ter beschikking gestelde expert de schade onderschat.

– Huurders die wegens wanbetalen uit hun huis worden gezet, krijgen een maand uitstel om een oplossing te vinden. De versoepelde huurwet bepaalt ook dat tussen 15 december en 15 februari geen uitzettingen meer mogen gebeuren.

Dinsdag 12 januari.

De politie van Anderlecht arresteert drie overvallers die verantwoordelijk worden geacht voor zeker 37 homejackings.

– Zware sneeuwval in Vlaanderen en Wallonië stuurt het autoverkeer in de war. Een 84-jarige dokter uit Heers sterft van de kou.

Woensdag 13 januari.

De Brusselse regering heeft vorig jaar voor het eerst benoemingen vernietigd die in strijd zijn met de taalwetgeving. De Brusselse gemeenten en OCMW’s zijn verplicht om kandidaten aan te nemen met een taalbrevet dat hun tweetaligheid aantoont.

– Tennisster Dominique Van Roost wordt uitgeroepen tot Sportpersoonlijkheid van het Jaar.

– Het glasbedrijf Glaverbel in Mol schrapt honderd banen, ongeveer een zesde van het totaal aantal werknemers. Oorzaak van de sanering is de groeiende concurrentie uit Zuidoost-Azië.

Donderdag 14 januari.

In Peutie worden de stoffelijke resten teruggevonden van de sinds mei vorig jaar vermiste rijkswachter Benjamin Peeters. De man pleegde zelfmoord.

– De Koning Boudewijnstichting stopt met de organisatie van de jaarlijkse Open Monumentendag.

Vrijdag 15 januari.

Oud-premier Paul Vanden Boeynants moet een deel van zijn villa in Knokke afbreken omdat die zonder vergunning is gebouwd.

– De Raad van State verwerpt twee klachten tegen de verbouwingswerken van het complex Thurn & Taxis in Brussel. Daarmee komt de weg vrij voor de geplande muziektempel Music City.

– De Brusselse BOB heeft een Viëtnamese sekteleider aangehouden op verdenking van oplichting. De 56-jarige man zou meer dan duizend Belgen elk 300.000 frank hebben ontfutseld voor een cursus die hen zou redden bij het einde van de wereld.

– Het Duitse chemieconcern Bayer gaat 5,5 miljard frank investeren in een nieuwe productielijn in Antwerpen. Er komen geen banen bij.

Zaterdag 16 januari.

Het parket van Hasselt wil 23 van de 25 verdachten in het KS-fraudedossier voor de rechter brengen. Eerder oordeelde de raadkamer dat er slechts negen verdachten voor de rechter moesten verschijnen.

Zondag 17 januari.

Wereldkampioen Mario De Clercq behaalt de eindzege in de wereldbeker veldrijden.

– In Aalst en omgeving heerst enkele uren lang overstromingsgevaar, nadat de deuren van de sluis in Denderbelle geblokkeerd geraken.

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content