Vrijdag 6 november:

Alle werkgeversorganisaties roepen de bedrijven op om migranten gelijke kansen te bieden, zowel bij aanwervingen als promoties. Bedoeling is om het werkloosheidspercentage van de migranten terug te brengen tot op het peil van de Belgische werknemers.

Zaterdag 7 november:

Milieuorganisaties betogen op de luchthavens van Zaventem, Oostende en Charleroi tegen de hinder van het luchtverkeer. Ze vinden dat luchtvaartmaatschappijen zoals alle vervoersbedrijven accijnzen moeten betalen op brandstof.

Dinsdag 10 november:

Patrick Derochette, de man die Loubna Benaïssa ombracht, wordt voorlopig niet geïnterneerd. De procureur wil dat de zaak voor het assisenhof brengen om te voorkomen dat de publieke opinie de indruk krijgt dat de zaak achter gesloten deuren wordt behandeld.

Woensdag 11 november:

De 32 Belgische toeristen die op het Caraïbische eiland Martinique vijf dagen werden gegijzeld door plaatselijke Club Med-werknemers, komen veilig thuis. De werknemers blokkeerden het vakantiedorp om een actie voor loonsverhoging kracht bij te zetten.

ù De Boekenbeurs in Antwerpen sluit af met een recordaantal van 179.557 bezoekers. De uitgevers tonen zich tevreden over de verkoop.

Donderdag 12 november:

Het Animal Liberation Front eist de aanslag op het Quick-restaurant van Deinze op. Bij die aanslag, enkele dagen eerder, gingen vijf afvalcontainers in de vlammen op. Het ALF kondigt nog meer acties aan.

ù Vlaams minister van Ruimtelijke Ordening Steve Stevaert (SP) wijzigt het gewestplan opdat duizend bewoners van weekendverblijven in vier Antwerpse gemeenten in hun huisje kunnen blijven wonen.

ù Het treinverkeer van en naar Brussel loopt zware vertraging op, nadat een locomotief enkele stroomdraden van de bovenleiding afrukte.

ù De Belgen drinken gemiddeld 99,16 liter bier per jaar. Daarmee zijn ze op twee na de grootste bierdrinkers ter wereld, na de Tsjechen (156 liter) en de Duitsers (130 liter).

ù De badplaatsen Oostende, Blankenberge, De Panne en Knokke willen maatregelen nemen tegen het overaanbod aan evenementen tijdens de zomermaanden. Vooral het aantal publicitaire strandspelen moet verminderen en plaatsmaken voor rust, vinden de kuststeden.

ù Oostende daagt 202 hondeneigenaars voor de politierechtbank omdat ze weigerden de hondenpoep op te ruimen.

Zaterdag 14 november:

In Brussel wordt de nieuwe tv-zender Kanaal Z voorgesteld. De commerciële kabelzender, een product van mediagroepen Roularta en Tijd, brengt uitsluitend businessnieuws.

ù Op de luchthaven van Oostende maakt een vrachtvliegtuig uit Nigeria een noodlanding. De vijf passagiers blijven ongedeerd.

Zondag 15 november:

Het Overlegcentrum van Vlaamse Verenigingen (OVV) vindt dat Vlaanderen zo snel mogelijk een aparte staat moet worden. Dat wordt gezegd op een bijeenkomst in Antwerpen, waarop zo’n tweeduizend mensen aanwezig zijn. (zie ookp. 26)

ù De 11.11.11-actie heeft dit jaar evenveel en mogelijk zelfs meer geld opgebracht dan vorig jaar. Dat zegt het organiserende Nationaal Centrum voor Ontwikkelingssamenwerking (NCOS). De actie richtte zich dit jaar tegen de slechte werkomstandigheden in speelgoedfabrieken in lageloonlanden.

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content