MAANDAG 4 MEI:

De ouders van een 12-jarige jongen uit Andenne ontdekken dat diens 14-jarige pennenvriend in feite een veroordeelde 47-jarige pedoseksueel is. De man schreef brieven vanuit de cel. Hij had gereageerd op een oproep van de jongen in een tijdschrift.

Pär Zetterberg, de Zweedse spelverdeler van voetbalclub Anderlecht, wordt door zijn collega’s-profvoetballers uitgeroepen tot Profvoetballer van het Jaar.

DINSDAG 5 MEI:

Vlaams minister voor Binnenlandse Aangelegenheden Leo Peeters (SP) wil personeelsleden van provinciebesturen, steden, gemeenten en OCMW’s de kans geven om geheel of gedeeltelijk thuis te werken.

In Sint-Niklaas ontploft een granaat vlakbij een reclamedrukkerij. Er vallen geen slachtoffers, maar de materiële schade is groot. De granaat is van een fors type, dat enkel gebruikt wordt in het zwaar crimineel milieu.

De raad van bestuur van het project Brussel 2000 Europese Culturele Hoofdstad ontslaat de hele bestuursploeg. Een Schotse intendant krijgt de opdracht een nieuwe ploeg samen te stellen, waarbij het hem vrijstaat ontslagen medewerkers opnieuw aan te werven. (Zie ook p. 26.)

WOENSDAG 6 MEI:

Drie op vier dieetwinkels zijn niet bij machte om hun klanten correcte informatie te geven over diëten en gezonde voeding, zo blijkt uit een enquête van Test Aankoop.

Enzo Scifo wordt opgenomen in de voorselectie van 25 Rode Duivels die aan de voorbereiding van het WK voetbal beginnen. De 32-jarige speler van Anderlecht zei eerder dit jaar niet meer te willen voetballen onder Georges Leekens, maar stelde zich opnieuw kandidaat na een verzoeningsgesprek met de bondscoach.

DONDERDAG 7 MEI:

De ouders van een aantal vermoorde en vermiste kinderen vragen een onafhankelijk onderzoek naar de verklaringen van getuige X1, Regina Louf. Ze vinden het onaanvaardbaar dat het onderzoek wordt afgesloten op het ogenblik dat er een belangrijk nieuw gegeven opduikt, namelijk de bekentenis van een 40-jarige man over zijn “relatie” met de 12-jarige Louf.

België maakt 200 miljoen frank vrij voor onmiddellijke hulp aan het door hongersnood getroffen Afrikaanse land Sudan.

Nachtwinkels zullen in de toekomst dan toch alcoholische dranken mogen blijven verkopen. Het parlement werkt een regeling uit om de bestaande nachtwinkels te legaliseren.

Vijf hogescholen ruilen hun opleiding kinesitherapie om voor een andere opleiding.

VRIJDAG 8 MEI:

Het Nationaal Syndicaat van het Rijkswachtpersoneel voert actie bij de kazerne in Etterbeek. Enkele tientallen manschappen houden alle toegangen van het gebouw dicht. De rijkswachtbond is boos omdat hij niet wordt geraadpleegd over de aangekondigde politiehervorming.

Vlaamse studenten kiezen voor een universiteit die dicht bij huis ligt. Ook de goede naam van de instelling blijkt doorslaggevend voor de studiekeuze. Dat wijst een onderzoek van de KU Leuven uit.

In Brussel houden zowat driehonderd doven en slechthorenden een betoging. Ze willen dat jongeren in het onderwijs begeleiding krijgen van een tolk.

Reprobel, de coöperatieve vennootschap opgericht om de inning van auteursrechten te organiseren, schrijft 115.000 bedrijven en instellingen aan. Ze moeten auteursrecht betalen op de fotokopies die bij hen gemaakt worden.

Tanja Dexters (21) uit Mol wordt verkozen tot de nieuwe Miss België.

ZATERDAG 9 MEI:

Het drinkwater dreigt de komende jaren flink wat duurder te worden als gevolg van de oprichting van een overkoepelende Waalse watermaatschappij en de strenge Europese zuiverheidsnormen.

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content