Rijk van Sneeuw en Rook

© FABRIZIO VILLA / GETTY IMAGES

Op Sicilië rommelt de Etna opnieuw. De laatste veertien dagen werden al negen keer noemenswaardige vulkanische activiteiten vastgesteld, met almaar grotere uitbarstingen van as- en rookwolken. Vandaar dat de bergteams van de Guardia di Finanza op grote hoogte patrouilleren in het Etnagebied. Hun speurhonden sporen deze dagen meer naar verdwaalde toeristen dan naar smokkelaars, en verder naar iedereen die de door de overheid ingestelde veiligheidsperimeter overtreedt. Dat heeft in de lokale krant Catania Today al geleid tot scherp protest van berggidsen en vulkanologen: zij voelen zich ten onrechte geviseerd.

Skiërs en snowboarders zullen voorlopig niemand in de weg lopen. In de strijd tegen het coronavirus zijn alle skigebieden in Italië tot 7 januari 2021 dicht, ook de anders erg populaire pistes op de noord- en zuidflank van de Etna. Voorlopig heeft de Guardia di Finanza het Rijk van Sneeuw en Rook voor zich alleen.

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content