1

Wat herinnert u zich nog van 2019? Vul de ontbrekende woorden aan in het maandoverzicht van 02/19

1

VTM, Vlaanderens eerste commerciële omroep, bestaat dertig jaar. Dat wordt gevierd met allerlei speciale programma’s, waaronder (…), de eerste dramareeks van Tim Van Aelst.

2

Sanne Cant wordt in Denemarken wereldkampioen veldrijden, voor de derde keer op rij. De tweede en derde plaats waren voor deelnemers uit (…).

3

In een Antwerps bankkantoor van BNP Paribas Fortis konden inbrekers op spectaculaire wijze kluizen kraken: ze kropen door zelfgegraven tunnels en de (…).

4

Supermarktketen Delhaize belooft maatregelen na massale kritiek: klanten krijgen bouwblokjes verpakt in overmatig veel (…). Aan de kassa’s komen verzamelbakken voor het afval.

5

Vlaams minister Joke Schauvliege (CD&V) neemt ontslag. In een speech noemde ze de klimaatbetogingen deel van ‘een opgezet systeem’. Volgens haar had de (…) haar dat verteld.

6

Twintig jaar geleden verdween de toen 14-jarige Simon Lembi, een jongen uit (…), op klaarlichte dag in Sint-Gillis. Nu is hij veilig en wel teruggevonden in het buitenland.

7

Niels Destadsbader is de grote winnaar van de Music Industry Awards: hij mag vijf MIA’s mee naar huis nemen. De ‘Hit van het Jaar’ is (…) van BLØF en Geike Arnaert.

8

In de Italiaanse stad (…) begint de afbraak van resten van de Ponte Morandi. Een halfjaar geleden stortte die snelwegbrug in, er vielen toen 43 doden.

9

Wie rookt in een wagen waarin kinderen onder de 16 jaar zitten, riskeert vanaf vandaag een boete tot (…) euro. Het verbod geldt ook voor e-sigaretten.

10

Mobiliteitsorganisatie (…) vraagt een ‘bobcampagne‘, specifiek rond drugs. De organisatie hoopt dat het op termijn een afschrikkingseffect zal hebben, net als bij alcohol.

11

Kris Hoflack, voormalig hoofdredacteur van de nieuwsdienst van VRT én (…), stapt over naar het Vlaams Parlement. Daar wordt hij directeur Publiekswerking, Informatie en Communicatie.

12

Speelgoedfabrikant Mattel lanceert nu ook poppen met een beperking: een van de Barbies uit het Fashionistas-gamma zit in een (…), een andere heeft een beenprothese.

13

Muzikant Willy Willy (59) overlijdt. Hij speelde gitaar bij verschillende groepen, maar werd vooral bekend bij (…), naast Guy Swinnen.

14

Vliegtuigbouwer (…) laat weten dat de productie van de superjumbo A380 stopt in 2021. Het grootste passagiersvliegtuig ter wereld werd een flop.

15

Er sneuvelt nog maar eens een dagrecord: vandaag is de warmste 15e februari sinds het begin van de metingen in (…). In Ukkel wordt na de middag 18,1 graden genoteerd.

16

De Zwitserse acteur Bruno Ganz (77) overlijdt. In de Duitstalige film- en theaterwereld geniet hij veel bekendheid, maar u kent hem wellicht als Adolf Hitler uit de film (…).

17

In het Duitse Lauchringen is een wereldrecord verbroken. De blauwe make-up is er wellicht uitverkocht, want maar liefst 2762 mensen kwamen er samen, verkleed als (…).

18

Acteur Bob Van der Veken (90) overlijdt. Hij was vooral bekend van de televisieserie (…), waarin hij de rol van directeur Paul Thienpondt vertolkte.

19

De Duitse modeontwerper Karl Lagerfeld (85) overlijdt. Tot aan zijn dood was de befaamde couturier met het witte haar en zwarte pak creatief directeur van modehuis (…).

20

Bij staalfabrikant (…) in Gent worden ruim 12.500 wapens gesmolten. Het is de opbrengst van de amnestieperiode voor niet-vergunde vuurwapens.

21

Het Vlaams Parlement neemt afscheid van Kinderrechtencommissaris (…). Hij wordt algemeen directeur van het Agentschap Opgroeien van de Vlaamse overheid.

22

Jeugdzender Ketnet start met een actie tegen pesten: Stip it. Kijkers kunnen online een ‘Manipest’ ondertekenen en hun engagement tonen door (…) op hun hand te tekenen.

23

De federale politie koopt, gespreid over zeven jaar, 49 gepantserde luxewagens van het merk (…). De vakbonden reageren verontwaardigd.

24

In Los Angeles worden de Oscars uitgereikt. De film (…) schiet de hoofdvogel af en haalt het van favorieten als Roma, Bohemian Rhapsody en The Favourite.

25

De stad (…) telt voor het eerst meer inwoners mét dan zonder migratieachtergrond. Volgens schepen Tom Meeuws (SP.A) moet niet ‘verkrampt’ worden omgegaan met de statistieken.

26

Het parlement van (…) zet het licht op groen voor het ‘Ostbelgien Model’. Via loting wordt er een permanente burgerraad geïnstalleerd.

27

De Oost-Vlaamse Jolien D’hoore pakt een bronzen medaille op het WK (…). Ze ontsnapt nipt aan een massale valpartij.

28

De tweede ontmoeting tussen Amerikaans president Trump en de Noord-Koreaanse leider (…) loopt met een sisser af omdat de VS weigeren de economische sancties op te heffen.

Oplossingen 1 Studio Tarara 2 Nederland 3 riolering 4 plastic 5 Staatsveiligheid 6 Angola 7 Zoutelande 8 Genua 9 1000 10 Touring 11 VTM 12 rolstoel 13 The Scabs 14 Airbus 15 1901 16 Der Untergang17 Smurfen 18 De collega’s 19 Chanel 20 ArcelorMittal 21 Bruno Vanobbergen 22 4 stippen 23 Mercedes 24 Green Book 25 Antwerpen 26 de Duitstalige Gemeenschap 27 baanwielrennen 28 Kim Jong-un Uw score: …/28

5
5© BELGA
7
7© Hollandse Hoogte / Alex Vanhee
13
13© BELGIAN FREELANCE
16
16© ISOPIX
19
19© ©Ewa KLOS/Opale
28
28© REUTERS
Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content