1 © REUTERS

Wat herinnert u zich nog van 2018? Vul de ontbrekende woorden aan in het maandoverzicht van 08/18

1

Oud-vicepresident Jean-Pierre Bemba keert terug naar (…). Het Internationaal Strafhof heeft hem in beroep vrijgesproken van oorlogsmisdaden en misdaden tegen de mensheid.

2

In de Verenigde Staten worden de strenge milieunormen voor de auto-industrie, opgelegd onder president (…), geannuleerd.

3

In Turkije worden negen mensen elk veroordeeld tot 101 keer levenslang. De vermoedelijke leden van (…) waren betrokken bij de aanslag van 2015 in Ankara, met ruim honderd doden.

4

Ons land verkeert opnieuw in een hittegolf, de tweede van dit jaar. Twee hittegolven in één jaar is vrij uitzonderlijk. Maar in 1947 was het pas echt puffen: toen incasseerden we er (…).

5

Het Indonesische eiland (…) wordt getroffen door zware aardbevingen. Er wordt even een tsunamialarm afgekondigd, maar dat wordt later weer opgeheven.

6

De afvalophalers van Ivago in (…) gaan spontaan in staking om de hoge werkdruk aan te klagen. Bij deze hitte zou hun werkdag een uur korter moeten zijn, vinden ze.

7

Als ziekenfondsen door hun eigen fout onterechte uitkeringen betalen, moeten ze daar zelf voor opdraaien. Dat staat in een wetsvoorstel van Kamerlid Valerie Van Peel van (…).

8

De (…) van het type Desiro hebben last van de hitte. De voorbije weken is bij drie motorstellen een dakkoffer opengebarsten.

9

Frank Gheeraert, schepen voor (…) in Langemark-Poelkapelle, wordt gechanteerd met foto’s van een erotisch feestje in zomerbar La Brasa.

10

Honderden academici in ons land hebben studies gepubliceerd in ‘rooftijdschriften’. Die publiceren artikels zonder kwaliteitscontrole, vaak tegen (…).

11

De Britse schrijver V.S. Naipaul (85) overlijdt. Hij werd geboren in Trinidad. Naipaul won in 1971 de Man Booker Prize en in 2001 de (…).

12

Vlaams minister van Mobiliteit Ben Weyts (N-VA) fluit het Agentschap Wegen en Verkeer terug. Dat had de (…) bij het kruisen van bepaalde gewestwegen afgeschaft.

13

Vlaams minister van Onderwijs (…) van de CD&V lanceert een witte lijst met alle erkende opleidingen en instellingen in het hoger onderwijs, in de strijd tegen ‘nepuniversiteiten’.

14

De Aquarius, een ngo-schip met ruim 140 migranten aan boord, krijgt de toestemming om aan te leggen in een haven van (…). Het schip heeft vier dagen moeten wachten op een veilige haven.

15

In Sudan verdrinken 22 schoolkinderen en een volwassen vrouw. De ferry die hen naar school moest brengen, zinkt op de rivier (…).

16

De Amerikaanse zangeres Aretha Franklin (76) sterft. Ze kreeg de bijnaam Queen of (…) en verwierf grote bekendheid dankzij hits als Think, Respect en I Say a Little Prayer.

17

Vlaams minister van Mobiliteit Ben Weyts (N-VA) legt met een graafmachine de eerste hand aan een nieuw fietspad in Vilvoorde, in aanwezigheid van SP.A-burgemeester (…).

18

Voormalig secretaris-generaal van de Verenigde Naties Kofi Annan (80) sterft. Deze topdiplomaat uit (…) leidde de VN tien jaar en kreeg de Nobelprijs voor de Vrede.

19

PS-politicus Henri Huygen neemt ontslag als schepen van Ans. Hij wordt beschuldigd van (…) uitspraken tegenover zijn MR-collega Thomas Cialone.

20

De Wereldgezondheidsorganisatie waarschuwt voor het stijgende aantal besmettingen met (…) in Europa. In de eerste helft van dit jaar zijn er al minstens 37 doden gevallen.

21

Vlaams Belang maakt zijn slogan voor de gemeenteraads-verkiezingen bekend: ‘Eerst onze mensen’. Volgens partijvoorzitter (…) vat dat het DNA van zijn partij perfect samen.

22

Er is een doorbraak in een zaak die Nederland al twintig jaar in de ban houdt: die rond de moord op de 11-jarige Nicky Verstappen. De vermoedelijke dader, Jos (…), is voorlopig spoorloos.

23

Omdat veel bestuurders hun verkeersboetes aanvechten en justitie daarmee veel tijd verliest, zal bij boetes binnenkort automatisch ook een (…) van het voertuig zitten.

24

Binnenkort kan in (…) het opgravenen verplaatsen starten van de stoffelijke resten van dictator Franco. Zijn huidige mausoleum is een pelgrimsoord geworden.

25

De Amerikaanse politicus John McCain (81) overlijdt. In 2008 was hij presidentskandidaat voor de (…) partij, maar hij verloor van Barack Obama.

26

Er komt felle kritiek op een Facebookbericht van staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken (N-VA). Hij laat zich daarin laatdunkend uit over mannen die (…) dragen.

27

Katholiek Onderwijs Vlaanderen zal in september 2019 een nieuw vak invoeren: mens en samenleving. Om dat te realiseren, zal één lesuur van het vak (…) sneuvelen.

28

Zanger Tim Visterin (77) sterft. De vogel uit 1970, zijn grootste hit, bevat de zin ‘Ach meneer, een mooie vogel wil ik zijn, met sterke vleugels alstublieft meneer (…).

29

Sinds de invoering van het (…) in Gent is de uitstoot van schadelijke gassen met gemiddeld 18 procent gedaald, zo blijkt uit metingen van de Vlaamse Milieumaatschappij.

30

In Parijs is een onderzoek geopend tegen filmster (…). Een 22-jarige actrice beschuldigt hem van verkrachting en seksueel geweld. De acteur ontkent alles.

31

Aan het Centraal Station van (…) steekt een 19-jarige Afghaan twee Amerikanen neer, die zwaargewond raken. Nadien is het treinverkeer van en naar de stad urenlang ontregeld.

Oplossingen1 Congo 2 Barack Obama 3 de IS 4 vier 5 Lombok 6 Gent 7 de N-VA 8 treinen 9 de Open VLD 10 betaling 11 Nobelprijs voor de Literatuur 12 voorrang voor fietsers 13 Hilde Crevits 14 Malta 15 de Nijl 16Soul17 Hans Bonte 18 Ghana 19 homofobe 20 mazelen 21 Tom Van Grieken 22 Brech 23 foto 24 Spanje 25 Republikeinse 26 lingerie 27 Nederlands 28 Merlijn 29 circulatieplan 30 Gérard Depardieu 31 Amsterdam

uw score……./31

9
9
14
14
30
30© Collection Christophel
Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content