Er waren meer verhalen te distilleren uit de Panama Papers dan we in het blad kwijt konden. Op Knack.be vindt u de volledige berichtgeving. Dit is alvast een fijne bloemlezing.

Wie zijn Mossack en Fonseca? Een portret van Jürgen Mossack en Ramón Fonseca, de twee oprichters van het Panamese advocatenkantoor van waaruit de 11,5 miljoen bestanden werden gelekt. ‘Samen hebben we een monster gecreëerd.’

Alle politici in de lijst Via een interactieve applicatie ontdekt u de internationale politici die direct of indirect opduiken in de gelekte documenten.

Dochterbedrijf Dexia richtte meer dan 1600 offshores op Experta, een voormalig dochterbedrijf van Dexia, heeft met medeweten van het Brusselse hoofdkantoor van Dexia meer dan 1600 offshores opgericht. Daarmee staat Experta helemaal bovenaan in de lijst van meer dan 500 banken, dochterbedrijven en filialen die in de gelekte Mossack Fonseca-documenten opdoken. ‘Als ik zeg dat er hier journalisten staan, ça ne va pas être chouette.’

Hoe Vladimir Poetins jeugdvrienden 2 miljard euro versluisden De Russische president Vladimir Poetin liet na de bekendmaking van de Panama Papers weten ’trots te zijn op al zijn vrienden’. Ook al blijkt uit die gelekte documenten dat Poetins jeugdvrienden zeker 2 miljard euro doorgesluisd hebben.

De geheime offshore van de IJslandse premier De IJslandse premier Sigmundur David Gunnlaugsson moest naar aanleiding van de Panama Papers ontslag nemen. Wat onthulden die

documenten?

Video: de slachtoffers van de Panama Papers De oorlog in Syrië die gefinancierd wordt via bedrijven op belastingparadijzen. Een Russische pedofiel (die een meisje van 13 verkocht voor seks) die op de klantenlijst staat van advocatenkantoor Mossack Fonseca. Een video over de Panama Papers vertelt beknopt drie hallucinante verhalen.

Hoeveel offshore-Belgen wonen er in uw gemeente? Via een interactieve kaart kunt u opzoeken hoeveel offshore-Belgen er in uw gemeente wonen.

Overleden topman Didier Bellens (ex-Belgacom) was directeur van drie offshore-bedrijven Ook gewezen topman Didier Bellens was directeur van drie offshore-bedrijven. Volgens zijn familie deed hij dat op vraag van een vriend.

Hoe dure kunstwerken via offshore-bedrijven passeren ‘Toenemende rijkdom is de belangrijkste motor van de kunstmarkt. Als de allerrijksten nog rijker worden, dan hebben die mensen meer geld om aan kunst te spenderen.’ Welke rol spelen schermbedrijven in het verhandelen van Van Goghs, Picasso’s en Rembrandts?

DEZE VERHALEN EN ALLE NIEUWE ONTWIKKELINGEN LEEST U OP WWW.KNACK.BE/PANAMAPAPERS

‘Als ik zeg dat er hier journalisten staan, ça ne va pas être chouette.’

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content