Oorlog tussen Syrië en Iran?

© Reuters

Syrische kinderen uit Quneitra (foto) dragen raketscherven weg. Het stadje op de Golanhoogte is de afgelopen dagen het toneel geworden van de strijd tussen Israël en Iran, een bondgenoot van de Syrische president Bashar al-Assad.

‘Iran probeert Israël te vernietigen via het Syrische grondgebied’, liet de Israëlische premier Benjamin Netanyahu optekenen nadat een Iraanse drone vanuit Syrië het Israëlische luchtruim was binnengedrongen. Als reactie daarop voerde Israël luchtaanvallen uit op Iraanse stellingen in Syrië. Het is voor het eerst dat Israël en Iran elkaar rechtstreeks bevechten in Syrië. Experts vrezen dat het conflict zal escaleren tot een grote oorlog. ‘We zullen blijven terugslaan bij elke poging om ons te raken’, zei Netanyahu. Ook Syrische en Iraanse officials beloofden hard te reageren als Israël nieuwe bombardementen zou uitvoeren.

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content