Het internet biedt heel wat sites met een overzicht van de laatste nieuwtjes.

{VET}

MyOperator.be{vet}

Eerste opdracht: surf naar de website van je operator ({ITA}www.orange/mobistar/proximus.be{ita}). Behalve de mogelijkheid je te abonneren, vind je er nuttige informatie terug, over het versturen van korte tekstberichten bijvoorbeeld.

Voor het versturen van SMS-berichten bestaan ook specifieke websites. De belangrijkste Belgische adressen zijn:

* {ITA}http://SMS.advalvas.be {ita}(Proximus)

* {ITA}http://SMS.skynet.be{ita} (Proximus)

* {ITA}http://www.infobel.be/infobel/SMS.asp{ita} (Proximus)

* {ITA}http://www.rendez-vous.be{ita} (alle operatoren)

* {ITA}http://www.mtnSMS.com{ita} (alle operatoren)

{VET}Gsm op het Web

{vet}{ITA}Winbox.com{ita} (van het Belgische bedrijf Medianet) stelt een gratis e-mailadres ter beschikking van eigenaars van een gsm-toestel. De website biedt ook de mogelijkheid SMS-berichten te versturen naar Proximus, Mobistar of andere Europese operatoren. Wanneer je een e-mail ontvangen hebt, word je verwittigd via je gsm. Maar je kan ook je e-mails beluisteren, gesproken berichten in een elektronische mailbox ontvangen en faxberichten inkijken. Je kan zelfs inkomende berichten ‘filteren’ zodat je alleen de belangrijkste mails ontvangt. Om een gesproken bericht te kunnen beluisteren, moet je een 0900-nummer draaien. ({ITA}http://www.winbox.com{ita})

{VET}Ook Mobistar doet mee

{vet}Ook Mobistar test in maart een gelijkaardige dienst uit. Elke klant zal een e-mailadres krijgen van het type {ITA}uwnaam@mobistar.be{ita}. De berichten van z’n gewone e-mailadres kan hij naar daar laten doorsturen. Met een SMS op het scherm van zijn gsm wordt hij verwittigd wanneer hij een bericht ontvangen heeft.

Het bericht kan hij lezen op het scherm van z’n gsm, het beluisteren (dankzij de gloednieuwe versie van het vocale synthesesysteem van L&H) of oproepen en lezen via zijn pc. Nadien kan hij het beantwoorden, printen of naar een faxtoestel sturen via zijn draagbare telefoon, pc of via een vast toestel. Op termijn zal deze e-mail manager ook beschikbaar zijn onder WAP.

{VET}Gsm wereldwijd

{vet}Op de website {ITA}http://www.mobilserver.com{ita} vind je alle informatie over mobiele telefonie wereldwijd: recente besprekingen, tests met de allernieuwste models.

{VET}SMS in het buitenland

{vet}Een praktische website om korte tekstberichten te versturen naar het buitenland (Nederland, Itin?ris en SFR) ({ITA}www.xs4all.nl/-tonstam/emailgsm.html{ita}).

{VET}Virtuele winkel

{vet}Als je een gsm hebt van het merk Nokia, Ericsson of Motorola, kom je op deze site alles te weten over je toestel. Bij de gadgets vind je originele deuntjes voor je beltoon die je kan downloaden. De site stelt ook software (voor de merken Nokia en Ericcson) voor om deuntjes te downloaden. ({ITA}http://www.cellulartips.com/index.html{ita})

Ook de Amerikaanse site {ITA}http://www.phones-cellular.com/html/products.htm{ita} biedt info over gsm’s en hun accessoires.

Jean-Claude Verset

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content