Ode Thompson laat niet langer met zich sollen in Harelbeke.

Ode Thompson kreeg er vorige week van langs van Geert Sustronck, maar de jonge Nigeriaan plooide niet. In de wagen van zijn voorzitter meegereisd naar Brussel weigerde hij beroep aan te tekenen tegen de van vier speeldagen tot één wedstrijd teruggebrachte schorsing voor zijn uitsluiting op KV Mechelen. “Ik teken nooit nog iets zonder mijn manager”, aldus Thompson. “Bij AA Gent zette ik vorig seizoen mijn handtekening onder een papiertje dat ze mij voorlegden en toen ik van de kwalificatiematchen voor de Olympische Spelen terugkeerde, bleek dat ik aan Wetteren was uitgeleend.”

Het weze duidelijk : de bedoeling van Harelbeke was om met een nieuw verzet te proberen die ene schorsingsdag naar volgend seizoen te verschuiven en Thompson alzo in alle resterende partijen van deze competitie te kunnen opstellen. Maar speler noch manager zagen een reden om de heer Sustronck op dat vlak ter wille te zijn. “Thompson heeft nog de premies vanaf januari te goed, alsook een hoop pensioengeld”, zegt Ton Poltner, zaakwaarnemer van Thompson. “Steeds maar staat de voorzitter met een uitgestreken gezicht te beweren dat het allemaal wel in orde komt. Maar ondertussen heeft hij mij daar dus toch al een jaar lang mee in de maling genomen. Voor een jongen die in Harelbeke een standbeeld verdient, verwacht je een andere benadering. Straks zullen zij 30, 40 miljoen in hun zakje stoppen voor een speler die nog niet betaald is. Dan moet je ook weten dat zij de eerste schijf van het transferbedrag van 5 miljoen pas zijn gaan storten, toen Anderlecht voor Thompson een bod van 50 miljoen had neergelegd. Dan zijn ze meteen hard naar de bank gelopen om een gedeelte te betalen en daarna te roepen dat alles vereffend is. Inderdaad, dat zet kwaad bloed. Wij willen het akkoord met Anderlecht respecteren, maar als Harelbeke niet ingaat op de kans om met Thompson en mezelf tot een fatsoenlijk vergelijk te komen, dan denk ik dat ze zich straks wel eventjes achter de oren zullen krabben.”

De wet van ’78 misschien ? “Als meneer Sustronck zijn woord niet nakomt over de zeer duidelijke afspraak die hij met mij betreffende de transfer van Thompson maakte, dan zullen we inderdaad juridische stappen in die trant ondernemen,” dreigt Poltner, “en dan gaat Thompson gewoon naar het buitenland. Er is belangstelling van een Franse, twee Duitse en twee Nederlandse clubs. Eén bod hebben we zelfs al zwart op wit op papier staan.” (CV/FV)

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content