Voorbereiding: 10' Bereiding: 30'

HOOFDGERECHT

Ingrediënten voor 4 personen

1 el gesnipperde sjalot

1 tl ras el hanout (Marokkaans specerijenmengsel)

1 el citroensap

oe tl acaciahoning

3 el koolzaadolie vierge

1 gele paprika

2 rode paprika's

300 g courgettes

8 el polenta

2 eieren

4 el koolzaadolie

verse koriander, voor de afwerking

Hummus

1 dikke teen knoflook

400 g kikkererwten in blik

1 tl gemalen komijn

1,5 el tahin (sesampasta)

sap van 1 citroen

een flinke scheut water

Bereiding

1. Maak eerst de hummus. Pel de knoflook, blancheer 5 minuten in kokend gezouten water en giet af. Giet de kikkererwten af en spoel onder de koude kraan. Doe de knoflook, kikkererwten, komijn, tahin en citroensap in een keukenrobot. Mix tot een gladde puree. Giet er al mixend het water bij tot de hummus lekker smeuïg is. Kruid met peper en zout.

2. Meng de gesnipperde sjalot met de ras el hanout, het citroensap, de honing en koolzaadolie. Kruid royaal met peper en zout. Hou deze vinaigrette apart.

3. Halveer en ontpit de paprika's, snij in dikke repen. Snij de courgettes eerst in de lengte in vieren en dan in staafjes van oe cm dik. Doe de polenta in een diep bord en kruid met zout. Klop de eieren los in een ander bord. Verhit de koolzaadolie in een braadpan op een matig tot hoog vuur.

4. Wentel de groenten eerst in het eiwit en dan in de polenta. Bak de groenten in de hete olie en laat uitlekken op keukenpapier. Serveer de krokante groenten met de hummus en vinaigrette. Werk af met korianderblaadjes.

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.