SOEP

Ingrediënten voor 4 personen
...

Ingrediënten voor 4 personen 2 komkommers 1 sjalot 1 teen knoflook 2 el fijngehakte dille 2 tl sesamolie 300 g volle yoghurt 150 g gerookte zalm plukjes dille en geroosterde sesamzaadjes, voor de afwerking zwarte peper en Himalayazout 1. Schil en halveer de komkommers in de lengte, schep er de pitjes uit met een lepel en hou 125 g apart voor de afwerking. Mix de rest van de komkommer in een blender met de sjalot, knoflook, fijngehakte dille, sesamolie en yoghurt. Kruid met peper en zout. Zet koel weg. 2. Snij intussen de apart gehouden komkommer in kleine blokjes en de gerookte zalm in reepjes. 3. Schep de komkommersoep vlak voor het serveren in gekoelde, diepe borden en werk af met de komkommerblokjes, gerookte zalmreepjes, plukjes dille en geroosterde sesamzaadjes. Serveer meteen.