Communicatiekampioen Noël Slangen is vrijgesproken van ongeoorloofde afspraken voor het binnenhalen van overheidsopdrachten van gewezen minister van Milieu Theo Kelchtermans (CD&V) in het begin van de jaren negentig. Slangen houdt vol dat die afspraken destijds volstrekt legaal waren, de rechter sprak in eerste aanleg over een ‘gebrek aan normbesef’. Dankzij de verjaring van de feiten kunnen beide partijen hun geweten sussen.

Julia Roberts heerst over Hollywood: de 38-jarige Pretty Woman kan 20 miljoen dollar vangen voor een filmrol, haar grootste rivalen Nicole Kidman en Reese Witherspoon moeten het stellen met drie tot vier miljoen minder. Drew Barrymore (4) en Renée Zellweger (5) werken voor een appel en een ei. De marktwaarde van Roberts heeft niets te lijden onder de geboorte van haar tweeling en haar gebrek aan animo om te acteren.

Een cocaïneverslaving als carrièrezet? Kate Moss maakt haar onvolmaakte maten goed met geniale marketing. Haar loopbaan als fotomodel leek over and out toen een fotograaf haar betrapte op het snuiven van een wit lijntje, maar dankzij haar miraculeuze genezing in een Amerikaanse ontwenningskliniek is de Britse helleveeg plots een heldin. Virgin-baas Richard Branson, Roberto Cavalli, Calvin Klein en Bulgari overladen haar met lucratieve deals. Het resultaat: vorig jaar verdiende Moss 5,7 miljoen euro, dit jaar komt ze uit op 16,5 miljoen.

Jan Fabre mag zich de komende vijf jaar volledig laten gaan op andermans kosten: de Vlaamse choreograaf en zijn theatergroep Troubleyn zijn aangesteld als ‘culturele ambassadeur’ van het Unesco-IHE Instituut voor Wateropvoeding in Delft. Hun taak bestaat erin om via kunst de boodschap te verspreiden dat zuinig waterverbruik een must is. Is Unesco creatief of wanhopig?

De Vlaamse regisseuse Fien Troch heeft met haar debuutfilm Een ander zijn geluk de hoofdprijs weggekaapt op het Internationaal Filmfestival van Thessaloniki. Ook haar scenario en haar hoofdrolspeelster Ina Geerts zijn er in de prijzen gevallen. Een Griekse halfgodin die een psychologisch drama met een thrillerelement maakt: dat moét goed zijn.

Tony Meehan, de drummer en medeoprichter van de legendarische popgroep The Shadows, is op 62-jarige leeftijd overleden aan de gevolgen van een val. De Brit maakte zich in 1960 onsterfelijk met de klassieker Apache, lanceerde vervolgens de carrière van Cliff Richard en maakte zich voorts nuttig door samen met zijn vrouw zeven kinderen op de wereld te zetten.

Tom Boonen wordt overstelpt met trofeeën: amper bekomen als Profrenner van het Jaar, kreeg hij enkele weken geleden de Nationale Trofee voor Sportverdienste, achteraf gezien de ideale voorbereiding op de prestigieuze internationale Vélo d’Or-onderscheiding en de Kristallen Fiets. Nu nog de trofee als Sportman van het Jaar en het naseizoen zit erop.

Opgetekend door Bart Vandormael

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content