Wielrenner Tom Boonen heeft de Nationale Trofee voor Sportverdienste gewonnen. De 25-jarige Balenaar, eerder al verkozen tot Profrenner van het Jaar, heeft het afgelopen seizoen de Ronde van Vlaanderen, Parijs-Roubaix, de E3-Prijs Harelbeke, twee Tour-ritten en het Wereldkampioenschap gewonnen. Logisch dat hij een buitenverblijf wil kopen: waar moet hij anders met al die trofeeën, bekers en schalen heen?

De Duitse scheidsrechter Robert Hoyzer is veroordeeld tot een effectieve celstraf van twee jaar en vijf maanden voor corruptie. De 26-jarige ref deed begin dit jaar het Duitse voetbal op zijn grondvesten daveren door toe te geven dat hij meermaals wedstrijden had vervalst, in ruil voor 67.000 euro van de Kroatische gokmaffia.

Hollywoodbrok Halle Berry wordt het nieuwe gezicht van modehuis Versace. De overheerlijke actrice vervangt Madonna. Berry mag ook het gezicht worden van Prada, Bikkembergs, Apple, VW, Jupiler, Nutella, Whiskas, Colgate en alle andere bedrijven die bereid zijn om haar op affiches, verpakkingen en tv te tonen. Neen?

Het zit Carl De Schutter niet mee: eerst veroordeeld voor de moord op veearts Karel Van Noppen, dan een vervroegde vrijlating misgelopen en nu naast een schadevergoeding van 50.000 euro gegrepen. Hij had een schadeclaim tegen de Belgische staat ingediend omdat die zijn strafdossier zou laten aanslepen.

Anderlecht-spits Nenad Jestrovic wil op het veld revanche nemen voor het leed dat hem is aangedaan door de boosdoeners die hem hebben beticht van oplichting van de verzekering. Verdedigers en scheidsrechters zijn gewaarschuwd. De Serviër is vrijgesproken van betrokkenheid bij de diefstal van drie van zijn wagens.

De Franse andersglobalist José Bové moet vier maanden in de cel voor het uittrekken van genetisch gemanipuleerde maïs tijdens een protestactie in de zuidelijke stad Menville. Twee medebeschuldigden, de groene parlementairen Gérard Onesta en Noël Mamère, krijgen drie maanden met uitstel. Bové wordt getipt als mogelijke presidentskandidaat in 2007.

De in juli overleden acteur James Doohan, beter bekend als Scotty uit Star Trek, krijgt een uitvaart in stijl: zijn assen worden in de ruimtecapsule Falcon One naar the final frontier gestuurd. Het heelal hoopt zijn onsterfelijke ambassadeur vlak na nieuwjaar te mogen ontvangen.

Opgetekend door Bart Vandormael

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content