Swiebertje komt nooit meer terug: Joop Doderer, de hoofdrolspeler in de legendarische NCRV-jeugdreeks, is vorige week op 84-jarige leeftijd overleden. In 2001 werd Swiebertje bekroond tot beste Nederlandse tv-programma van de voorbije 50 jaar. Toen hij in eigen land niet meer de kans kreeg om zijn acteertalent te tonen, verhuisde Doderer in 1977 naar Londen, waar hij onderdak vond bij enkele prestigieuze gezelschappen.

Vijfvoudig wereldkampioen motorcross Joël Smets rijdt volgend seizoen enkel nog in eigen land. De 36-jarige Kempenaar moet de komende vijf maanden revalideren van een operatie aan de knie en acht een terugkeer naar het hoogste niveau onmogelijk. De voorbije zestien jaar reed Smets 202 wedstrijden voor het wereldkampioenschap.

Topmodel Kate Moss betaalt een hoge prijs voor enkele lijntjes cocaïne: winkelketens H&M en Burberry hebben hun contract met de 31-jarige Britse verbroken vanwege enkele foto’s in de pers waarop Moss in volle snuif te zien is. De politie stelt een onderzoek in naar de mogelijke invloed van haar onverantwoord gedrag op de Britse jeugd.

De Sri Lankaan Suresh Joachim heeft het wereldrecord tv-kijken aangescherpt tot 69 uur en 48 minuten. Een koud kunstje voor de wereldrecordhouder op één been staan (76 uur en 40 minuten) en bowlen (100 uur). Om het zichzelf wat moeilijker te maken, volbracht hij zijn kijkrecord zonder te zappen.

Hollywood haalt het grof geschut boven om zijn crisis te bekampen: Peter Falk, in het collectief geheugen opgeslagen als inspecteur Columbo, gaat in zijn nieuwe film The things about my folks voor het eerst als acteur uit de kleren. De kijker zal niet teleurgesteld zijn, belooft de 78-jarige veteraan. Wélke kijker?

Het was een leuke aprilvis geweest: zwemcoach Stefaan Obreno beschuldigt de makers van het VTM-programma Houd de dief van diefstal. Na afloop van de opnamen in zijn woning zouden de tv-makers een laptop hebben gejat, aldus Obreno. Rekening houdend met het aantal werkuren dat hij aan de computer doorbracht, kwam de zwemcoach eerst tot een schadeclaim van 140.000 euro, een bedrag dat hij afrondde tot 12.500 euro. VTM dient een klacht in voor laster en eerroof.

De Braziliaan Ronaldinho is door de internationale liga van profvoetballers FIFpro verkozen tot ‘Beste speler van het jaar’. Ruim 50.000 spelers uit meer dan 40 landen hebben deelgenomen aan de verkiezing. Ronaldinho hielp zijn club Barcelona vorig seizoen aan de Spaanse landstitel.

Topman Rob Kuijpers van SN Brussels Airlines en Virgin Express is vorige week met slaande deuren bij de Belgische luchtvaartholding vertrokken. Zijn plotse aftreden is het gevolg van onenigheid binnen het bedrijf over de toekomstplannen. De vakbonden verwijten hem een dictatoriaal gezag. Van zijn personeel noch van zijn raad van bestuur zou Kuijpers enige inspraak hebben geduld.

Opgetekend door Bart Vandormael

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content