Mel Gibson, de missing link tussen Hollywood en het Vaticaan, wil een heldenepos maken op basis van het leven van paus Johannes Paulus II. De film zal wellicht minder bloed bevatten dan The Passion of the Christ, maar Gibson gelooft dat er voldoende spanning en controverse zal zijn om zijn kaskraker van vorig jaar te evenaren.

Bergen-trainer Jos Daerden moet tot het einde van het seizoen uit de buurt van zijn dug-out blijven. De Belgische Voetbalbond veroordeelt de Limburger tot een plaats in de tribunes en een boete van 5000 euro voor verbale agressie tegenover de scheidsrechter tijdens en na het degradatieduel tegen FC Brussels op 12 maart.

Hiphopproducer en kledingontwerper Sean Combs, alias P. Diddy, is door de bezoekers van de Amerikaanse website Date. com verkozen tot ‘meest sexy vrijgezel met kinderen’. De steenrijke ex van Jennifer Lopez houdt onder anderen Colin Farrell en Tom Cruise achter zich. Hij heeft nog niet beslist of hij wil juichen dan wel janken.

De Belgische noordpoolavonturier Dixie Dansercoer en zijn Amerikaanse kompaan Troy Henkels zien af van hun herkansing om de 90 kilometer lange Beringstraat tussen Alaska en Siberië over te steken. De naderende lente en het verstrijken van hun visa maken een tweede poging zo goed als onmogelijk, aldus de uitdagers van de natuur.

De Amerikaanse bluespianist Johnnie Johnson, die een halve eeuw geleden de rock-‘n-roll uitvond door samen met Chuck Berry de liedjes Johnny B. Goode en Roll Over Beethoven te schrijven, geniet sinds vorige week van zijn eeuwig leven. De onbekende legende uit St. Louis werd 80 jaar. In 2001 zag hij zijn pionierswerk beloond met een ster in de Rock and Roll Hall of Fame.

Sporting Anderlecht heeft gewezen Coca-Cola-topman Chris Lioen aangetrokken als marketingdirecteur. Via die toptransfer wil de Brusselse voetbalclub zijn commercieel potentieel versterken, nodig om de aansluiting te kunnen behouden bij de Europese (sub)top.

Het zoveelste fantastische hoogtepunt in de carrière van Eddy Wally: de 72-jarige charmezanger mag zich voortaan Ridder in de Leopoldsorde noemen. Omdat die eretitel niet volstaat als erkenning voor zijn talent en succes, krijgt de Vlaamse wereldster er een Golden Lifetime Achievement Award bovenop. Wally is de eerste laureaat van die prijs.

Britney Spears en prinses Mathilde hebben zich verenigd in een campagne voor de verspreiding van hoop en vreugde in de wereld. Het moet nu maar eens gedaan zijn met oorlog, zondvloed en roddelpers, aldus de twee prinsessen in blijde verwachting.

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content