ING-topman Michel Tilmant heeft vorig jaar 2,77 miljoen euro opgestreken voor zijn noeste arbeid. De goede resultaten van de bank leveren de Brusselaar een loonsverhoging van 37,5 procent op. Een schande, vindt het personeel, dat naar eigen zeggen enkel beloond wordt met saneringen.

Apple-baas Steve Jobs, met een vermogen van 2 miljard euro nummer 74 in de top van rijkste mensen ter wereld, keert zichzelf als computer-CEO jaarlijks een loon uit van 0,7 euro. Er is dus nog hoop voor ambitieuze armoezaaiers, op voorwaarde dat ze een berg aandelen van Apple hebben en animatiefilms als Toy Story en Finding Nemo maken.

Kunstschaatser Kevin Van der Perren heeft op het WK in Moskou de achtste plaats behaald. Dat is zes plaatsen beter dan vorig jaar en het geeft hem recht op een ticket voor de Olympische Winterspelen in Turijn. De 22-jarige Ninovenaar moest slechts twee Europeanen voor laten. Wat hem stiekem doet hopen op een medaille volgend jaar op het Europese Kampioenschap kunstrijden in Parijs.

Gewezen VN-Vluchtelingencommissaris Ruud Lubbers eist een onderzoek naar het VN-onderzoeksbureau OIOS, dat hem vorig jaar ontmaskerde als handtastelijke hannes. OIOS trad op na klachten van medewerksters van Lubbers, maar knoeide er volgens de Nederlandse ex-premier op los.

Een haarlok die ooit het hoofd van de beroemde Britse schrijver Charles Dickens sierde, heeft op een veiling in Londen 4480 euro opgebracht. Wie de rest van zijn scalp vindt, kan dus rentenieren. Dickens, die vroeger meer succes had met Great Expectations en Oliver Twist dan met zijn kapsel, stierf in 1870.

Gwen Stefani, de blonde zangeres van de Amerikaanse popgroep No Doubt, loopt rond op het mooiste stel benen ter wereld. Dat heeft de smaak- politie van het Britse blad In Touch ontdekt. Stefani haalt het voor de actrices Uma Thurman en Jennifer Lopez. De zesde plaats voor Tina Turner (66) bewijst dat we ons ten onrechte zorgen maken over onze oude dag.

Gabriel Batistuta, de Argentijnse superspits van onder andere Fiorentina en AS Roma, zegt het profvoetbal vaarwel. De 36-jarige goalgetter, die aan drie WK’s deelnam, scoorde voor de Argentijnse nationale ploeg maar liefst 56 doelpunten, een record. De voorbije twee jaar vulde hij vooral met lucratief uitbollen bij een ploeg in Qatar.

De Fransman Bruno Peyron heeft met zijn zeilboot Orange II een reis rond de wereld gemaakt in 50 dagen, 16 uur, 20 minuten en 4 seconden. Hij verbetert daarmee het wereldrecord van zijn landgenoot Olivier de Kersauson. Vorig jaar sloeg de 49-jarige waterheld het record over de Middellandse Zee aan de haak.

Opgetekend door Bart Vandormael

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content