Mensen die als kind kanker overleefden, hebben meer kans op hartproblemen. Die manifesteren zich bijna acht jaar vroeger dan gemiddeld. De betrokkenen hebben ook een hogere bloeddruk en een hoger vetgehalte in hun bloed. (Bron: European Heart Journal)

Ouders worden ongelukkig als een volwassen kind weer bij hen komt wonen. Vooral als een lid van de zogenoemde ‘boemeranggeneratie’ naar een leeg nest terugkeert, ervaren veel moeders en vaders dat als negatief: het legt een hypotheek op hun herwonnen privacy. ( Social Science & Medicine)

We zijn niet verslaafd aan smartphones, wel aan sociale interactie. In tegenstelling tot de algemene gedachte dat smartphones tot isolement leiden, illustreren ze volgens sommige wetenschappers net onze hang naar sociaal contact. ( Frontiers in Psychology)

Een meerderheid van de hartaanvallen vindt ’s morgens plaats. Dat komt omdat mensen dan minder vetzuurrijke moleculen in hun bloed hebben, die beschermen tegen bloedklonters en hartaanvallen. ( Circulation Research)

Vlees eten wordt bevorderd door menu’s met een aparte vegetarische sectie. Dat doen ze vooral bij mensen die afwisselen tussen vegetarisch en vlees eten. Het design van een menu in een restaurant kan bepalend zijn voor de gerechten die worden gekozen. ( Appetite)

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content