Een gezonde voeding kan toch tot bloeddrukproblemen leiden. Dat komt omdat ze het effect van te veel zout op hart en bloedvaten niet compenseert. Het is dus belangrijk dat zout apart gemonitord wordt om negatieve effecten op de gezondheid te counteren. (Bron: Hypertension)

Verouderende stamcellen hinderen de spierwerking. Ze stapelen met het ouder worden steeds meer fouten op, waardoor ze de regeneratie van spieren niet meer kunnen verzekeren. Wetenschappers hopen dat proces medisch te kunnen bijsturen. ( Nature Communications)

Het sterrenstelsel Andromeda is lichter dan gedacht. Vroeger werd aangenomen dat het twee keer zo zwaar was als onze Melkweg. Nieuwe berekeningen op basis van 86 van zijn snelste sterren wezen uit dat het ongeveer even zwaar als de Melkweg zou zijn. ( MNRAS)

Een transgendervrouw kan een baby borstvoeding geven. Een Amerikaanse transgender onderging hormonale behandelingen om de baby van haar partner te kunnen voeden. Na drie maanden produceerde ze 227 gram melk per dag. Een primeur! ( Transgender Health)

Neanderthalers waren de eerste schilders. Rotsschilderingen van 64.000 jaar oud in wat nu Spanje is, moeten wel door neanderthalers gemaakt zijn, want het zou nog 20.000 jaar duren voor de moderne mens er arriveerde. Ze schilderden vooral dieren. ( Science)

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content