Onlangs vond de grootste diefstal in de geschiedenis plaats. Hackers overvielen een Japans wisselkantoor voor cryptomunten zoals de bitcoin. Ze gingen aan de haal met liefst 430 miljoen euro. In 2014 verloor een andere crypto-onderneming zo 320 miljoen euro. (Bron: New Scientist).

Zelfs één sigaret per dag is ongezond. Ze veroorzaakt een toename met 50 procent van het risico op hartproblemen en met 30 procent van het risico op een beroerte. De eerste sigaret op een dag doet verhoudingsgewijs meer kwaad dan al de volgende. ( British Medical Journal)

Er is een artificiële bijnier op komst. Wetenschappers herprogrammeerden cellen uit urine tot bijniercellen die de belangrijke hormonen van de bijnieren kunnen produceren. Onze bijnieren zijn belangrijke hormoonfabriekjes. ( Cell Reports)

Het eerste continent op de aarde ontstond uit een catastrofe. Ongeveer 2,2 miljard jaar geleden spuwden onderwatervulkanen zo veel gesmolten rots uit de oceaan dat er een landmassa mee gevormd kon worden. Ze reageerden op gigantische wervelstromen in het magma. ( Nature Geoscience)

Goed opgeleide mannen maken gezonde vrouwen. Niet alleen de opleiding van de vrouw kan in ontwikkelingslanden een groot verschil maken. Hoe hoger een man opgeleid is, hoe meer zijn vrouw op haar gezondheid – ook seksuele – zal letten. ( Social Science & Medicine)

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content