Moederkoek eten brengt niets bij. In sommige kringen is het een hype om als moeder je nageboorte op te eten, maar een grondig en dubbelblind uitgevoerd onderzoek leverde geen enkel voordeel inzake hormonale effecten op energie en humeur op. ( Women and Birth)

Oude mensen hebben minder kracht en massa in hun spieren. Daarom wandelen ze trager en worden ze sneller moe, wat negatieve effecten op de gezondheid kan hebben. Alleen door training kan de natuurlijke afname gecounterd worden. (Bron: Journal of Physiology)

Mannen krijgen vroeger hartproblemen dan vrouwen. Het gaat om hartritmestoornissen die kunnen uitmonden in een beroerte. Een hoger gemiddeld gewicht is de belangrijkste oorzaak. Het verschil in risico loopt op tot maar liefst tien jaar. ( Circulation)

De oudste wijn ter wereld is 8000 jaar oud. Er werden sporen van aangetroffen op aarden potten die gevonden werden in wat nu Georgië is. Sommige potten droegen afbeeldingen van druiven. ( PNAS)

Jongens profiteren van de aanwezigheid van meisjes. Hun resultaten zijn beter in scholen waarin meer dan 60 procent van de leerlingen meisjes zijn. Ze zouden gestimuleerd worden door de hogere concentratie en motivatie waarmee meisjes de lessen volgen. ( School Effectiveness and School Improvement)

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content