Hersenen kunnen actief blijven in coma. Vijftien procent van onderzochte comapatiënten vertoont elektrische activiteit in de hersenen als reactie op een vraag. Van die mensen is bijna de helft na een jaar weer bij volle bewustzijn. (Bron: New England Journal of Medicine)

Impotentie vermindert economische productiviteit. Mannen met een erectiestoornis werken minder hard en blijven vaker thuis dan andere. Ze voelen zich ook minder gezond. Bijna de helft van de onderzochte mannen had een erectiestoornis. ( International Journal of Clinical Practice)

Koffie kan nuttig zijn in de strijd tegen overgewicht. Het kan het bruin vet in ons lichaam een boost geven. Dat vormt de sleutel tot onze lichaamseigen defensie tegen te veel (ander) vet. Hoe meer bruin vet iemand heeft, hoe kleiner de kans op overgewicht. ( Scientific Reports)

Onze maag beperkt onze uithouding. Want ze limiteert de hoeveelheid voedsel die we kunnen opnemen. Daardoor kunnen zelfs de fitste mensen op lange termijn niet meer dan 2,5 keer de hoeveelheid energie opbrengen die ze in rust nodig hebben. ( Science Advances)

Technofobie wordt een drijfveer voor terrorisme. Tegen 2040 zou het de belangrijkste motivatie voor terroristische aanslagen zijn. Dat wees een analyse van een aantal toekomstscenario’s uit. ( The International Journal of Intelligence, Security and Public Affairs)

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content