Moeders vaccineren tijdens borstvoeding is veilig. Alleen voor vaccins tegen pokken en gele koorts is voorzichtigheid geboden. Geen enkel ander vaccin kan een groeiende baby beschadigen. Er werden dertien courante vaccins bestudeerd. (Bron: Breastfeeding Medicine)

Katten herkennen hun eigen naam. Dat is verrassend, omdat katten van nature uit geen sociale dieren zijn. Maar ze reageren niet altijd op hun naam. Soms horen en herkennen ze hem wel, maar doen ze alsof er niets aan de hand is. ( Scientific Reports)

Onvoldoende pijnbestrijding stimuleert pijnstillergebruik. De recente golf van verslavingen aan pijnstillers in vooral de Verenigde Staten zou deels te wijten zijn aan de gebrekkige aandacht voor chronische pijn na een medische ingreep. ( The Lancet)

Onzekere managers zijn slecht voor de zaken. Ze stellen zich te hard op tegen medewerkers die ze als een bedreiging zien. Dat kan leiden tot demotivatie van werknemers en een slechte werksfeer. ( International Journal of Human Resource Management)

Leeuwen verliezen hun genetische diversiteit. In één eeuw zouden ze 17 procent van hun genetische diversiteit verloren hebben. Hoe kleiner de genetische diversiteit, hoe groter de kans op aanpassingsproblemen en een verdere aftakeling van de populaties. ( Diversity and Distributions)

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content