Nu ze iPads en smartphones hebben, zijn kinderen meer thuis. De tijd die ze er doorbrengen is tussen 2000 en 2015 met een half uur per dag gestegen. Maar ze zitten wel vaker alleen op hun kamer. De digitale media hebben het familiegevoel dus niet versterkt. (Bron: Journal of Marriage and Family)

Migranten worstelen met een balans tussen status en fertiliteit. Integratie vereist dat hun sociale status stijgt, maar dat gaat ten koste van hun aantal kinderen. De conclusie volgde uit een analyse van Europese migratie in de Tweede Wereldoorlog. (Nature Human Behaviour)

Voedselafval kan in biogas worden omgezet. Wij zijn erg verkwistend als het om voedsel aankomt, maar afval omzetten in biogas voor auto’s en verwarming kan die verkwisting tot milieuwinst doen leiden. (Energies)

Een gen voor ADHD is gelinkt aan verslaving. Het ADHD-gen bevat informatie over verbindingen tussen hersencellen. Bepaalde vormen van het gen maken iemand extra vatbaar voor verslaving aan tabak, cannabis of alcohol. (Translational Psychiatry)

Naar muziek luisteren hindert de creativiteit. Anders dan vaak wordt aangenomen bevordert achtergrondmuziek de creativiteit niet. De aard of het volume van de muziek maakt geen verschil bij het oplossen van taalkundige problemen. (Applied Cognitive Psychology)

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content