Het gedrag van moeders tegenover hun kinderen verschilt. Een eerstgeborene reageert emotioneler op zijn moeder dan een tweede kind, waardoor een moeder doorgaans ook wat minder speelt met het tweede. Maar de liefde blijft dezelfde. (Bron: Social Development)

Een nanomotor kan warmte in elektriciteit omzetten. En dat met een efficiëntie die dicht aanleunt bij het maximum dat mogelijk is volgens de wetten van de thermodynamica. De motor is piepklein en heeft geen bewegende onderdelen. ( Nature Nanotechnology)

Mannen schatten hun aantal sekspartners te hoog in. Mede daardoor rapporteren ze meestal meer partners dan vrouwen, die accurater tellen. Het verschil met vrouwen wordt vergroot door een klein aantal mannen met een héél groot aantal bedpartners. ( The Journal of Sex Research)

Liegen gaat gemakkelijker in een vreemde taal. Dat komt omdat liegen emotioneel moeilijk ligt, en emoties in een vreemde taal minder gemakkelijk doorsijpelen. ( Journal of Experimental Psychology)

In ontwikkelingslanden lokt passief roken miskramen uit. Roken is er nog altijd populair: in landen als Pakistan wordt 40 procent van de zwangere vrouwen courant aan tabaksrook blootgesteld. ( BMJ Tobacco Control)

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content