In een huwelijk word je dikker. Koppels eten doorgaans wel gezonder dan singles, en toch worden ze geleidelijk dikker. Dat komt omdat een groter deel van hun sociale activiteiten rond eten draait. De druk om mooi te blijven neemt ook af in een relatie. (Bron: PLoS ONE)

Badeendjes kweken biofilms van microben. Dat geldt voor veel badspulletjes: het plastic waaruit ze gemaakt zijn, biedt een goed substraat voor schimmels en bacteriën. De vochtigheid in een badkamer werkt de groei daarvan in de hand. ( Biofilms and Microbiomes)

Landdieren willen weer de zee in. De frequentie waarmee landdieren zeedieren worden, is de jongste 60 miljoen jaar gestaag toegenomen. Dat komt mogelijk doordat ondiepe zeeën voedselrijker zijn geworden. Voor een goed begrip: het leven is ontstaan in zee. ( Paleobiology)

Drugs blijven hangen aan niet-druggebruikers. Liefst 10 procent van de mensen die nooit drugs gebruiken, zou positief testen op drugs, omdat ze sporen ervan op hun vingertippen hebben – een gevolg van de alomtegenwoordigheid van drugs. ( Clinical Chemistry)

Spieren verliezen zenuwen en verzwakken. Met het ouder worden vermindert de spierkracht. Dat zou onder meer te maken hebben met de bezenuwing van spieren, die verzwakt. Er wordt gezocht naar middelen om het zenuwverlies tegen te gaan. ( Journal of Physiology)

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content