Web weergave

De voorbije weken raasden stormen met namen als Ciara en Dennis over het land, en er zullen er nog volgen. Wat doet dat met mensen die van werken op grote hoogte hun beroep hebben gemaakt? Fotograaf Franky Verdickt klom in de wiegelende hoogtewerker van een ruitenwasser, waaide uit op een gsm-mast en zag West-Vlaanderen vanuit de cabine van een kraanman.

BELGIË

Misdadigers pakken waar ze dat het hardst voelen: in hun portefeuille. Daar maakte de federale overheid een prioriteit van in haar Nationaal Veiligheidsplan 2016-19. Het resultaat is helaas mager. 'Wij rijden met een step en zij met een Ferrari.'

BELGIË

Het team Buitgericht rechercheren & Beslag van de federale gerechtelijke politie in Antwerpen, beter bekend onder de naam plukteam, nam vorig jaar 10,48 miljoen euro misdaadgeld in beslag. Dat is een zevende van alle in beslag genomen misdaadgeld in België, en daarmee is het Antwerpse plukteam ook het meest succesvolle. Maar Peter Clement, gerechtelijk commissaris en hoofd van het plukteam, nuanceert het resultaat.

BELGIË

Na de talloze dieettrends is er nu een nieuwe eettrend: intuïtief eten. Eet wanneer je honger hebt, stop als je genoeg hebt en kies het voedsel dat van nature juist aanvoelt. Is dat wel een goed idee?

BELGIE

Zes jaar lang opereerde de jonge kinderarts Amani Ballour in een ondergronds ziekenhuis in Al Ghouta, de langst belegerde stad van Syrië. Tot ze vluchten moest. Vandaag koestert ze de hoop dat president Assad ooit berecht wordt. 'Ik zal de moeder nooit vergeten die achter de brancard van haar zoon aanliep, met een deel van zijn hersens in haar handen.'

WERELD

Jan Braet kijkt naar kunst en het leven, in bloei en verval, zoals de rozen. Deze week de Italianen op de expo Van Eyck. Een optische revolutie in het MSK, Gent.

CULTUUR

Tomaten voor cultuurminister Jan Jambon? Het is nog geen open kulturkampf, maar het scheelt niet veel. Terwijl de rechterzijde uitschreeuwt hoe belangrijk 'onze' cultuur wel is voor onze identiteit, richten veel kunstenaars en intellectuelen het vizier ter linkerzijde.

DOCUMENT