Web weergave

N-VA-oprichter en Europarlementslid Geert Bourgeois laat zijn licht schijnen op de Europese vaccinpolitiek en de strategie van zijn partij. 'De N-VA is niet veranderd.'

BELGIË

In plaats van als N-VA-woordvoerder bagger te ruimen op de sociale media, schept Bram Bombeek dezer dagen koeienmest uit de stal. Een gesprek met deze Pallieter 2.0 over subsidieslurpende boeren, het beperkte nut van een tractorrijbewijs en zijn weidekiekjes.

BELGIË

Sinds de coronacrisis doen steeds meer Vlamingen aan sport. Vooral lopen blijkt erg populair. Toch is het spreekwoordelijke 'blokje om' voor heel wat Belgen al lang niet meer voldoende.

BELGIË

Een recente anti-Belgische campagne van de Chinese technologiereus Huawei beroert nu ook internationaal de gemoederen. Nieuwe dubieuze elementen blijven opduiken, waaronder zestien fake nieuwssites vol geplagieerde artikels, en zelfs een onbestaande Belgische milieuorganisatie die propaganda voert voor Huawei.

BELGIË

Minister van Omgeving Zuhal Demir wil werk maken van de bosuitbreiding in Vlaanderen. Maar er duikt een onverwacht probleem op: er zijn onvoldoende bomen beschikbaar. Voor bosbeheerders en boomkwekers is het alle hens aan dek.

BELGIË

Elke week vraagt Knack aan ondernemende mensen hoe ze lijf en psyche in balans houden. 'Life isn't fair, but it can still be fabulous', hangt aan de muur in de keuken bij Carolien de Bie. Haar zoon Jackson is doof geboren en zal ook blind worden. Hij lijdt aan een zeldzame genetische aandoening, het syndroom van Usher.

BELGIË

In zuidelijk Afrika slaat de klimaatopwarming on- genadig toe. Miljoenen mensen zijn ondervoed, de economische groei stokt, epidemieën krijgen vrij spel. Welke toekomst hebben jonge Zambianen nog, in een land waar water, voedsel en energie almaar schaarser worden? Knack reisde langs de oevers van de Zambezi, op zoek naar het antwoord.

WERELD

Volgens sommigen is hij een van de algemeenste vogels ter wereld. Bij ons is de keep vooral een wintergast.

KENNIS

Waarom behandelen we het varken als een economisch product en zijn we tegelijk dol op Miss Piggy of Babe, vraagt filosoof Thomas Macho zich af. 'We moeten bijna dankbaar zijn voor de vele coronabesmettingshaarden in de vleesindustrie.'

KENNIS

Illustrator Carll Cneut stelt voor: Onderwater, een kleur- en tekenboek voor jong en oud vol 'verbluffende vissen, zinderende zeepaardjes en schitterende schelpen'.

CULTUUR

Jan Braet kijkt naar kunst en het leven, in bloei en verval, zoals de rozen. Deze week de expo en het boek Pale Blue Dot van Albarran Cabrera in galerie IBASHO, Antwerpen.

CULTUUR

De kettingen zijn gevet voor wielerjaar 2021, met zaterdag de Omloop Het Nieuwsblad en zondag Kuurne-Brussel- Kuurne. 'Van Aert en Van der Poel kun je goed vergelijken met Boonen en Cancellara', vindt Sep Vanmarcke, negen jaar geleden winnaar van de Omloop.

SPORT

50 jaar na zijn ontijdige dood kreeg Vlaanderens bekendste onbekende schrijver een biografie. 'Van de Velde is géén writer's writer. Hij schrijft heel toegankelijk en heeft alles om een groot publiek aan te spreken.'

DOCUMENT

is staatssecretaris voor Begroting en Consumentenzaken (Open VLD). Maar hoe is zij als mens? Om deze 20 vragen te beantwoorden, had zij 10 minuten en 9 seconden nodig.

EINDSPEL