Web weergave

Paul Magnette desavoueerde koninklijk opdrachthouder Koen Geens. Maar vooral door de laconieke woorden dat hij 'geen nieuwe verkiezingen wil' maar er ook 'niet bang voor is', deed de PS-voorzitter meer kwaad dan goed.

BELGIË

Molengeek, de Brusselse organisatie die jongeren leert coderen of helpt om een onderneming op te starten, lanceert deze maand ook een vestiging in Borgerhout. Drie Brusselse participanten getuigen.

BELGIË

België is deze maand voorzitter van de VN-Veiligheidsraad en maakt al voor de zesde keer voor twee jaar deel uit van de 'wereldregering' in New York. Maar onze sterke internationale reputatie staat op de helling. 'Ons land kijkt steeds vaker toe aan de onderhandelingstafel bij gebrek aan een gemeenschappelijk standpunt', zegt topdiplomaat François Roux, kabinetschef van Europees president Charles Michel.

BELGIË

Vijftig jaar geleden keek niemand vreemd op als een opstandig kind naar de kolenkelder werd gestuurd. Vandaag is zo'n time-out erg omstreden. 'Een kind leert er niets uit, maar je kunt er wel een grens mee afbakenen.'

BELGIË

Lange periodes van hitte en droogte, verwoestende cyclonen en terugwijkende kustlijnen: in India heeft de opwarming van de aarde nu al dramatische gevolgen. 'Overstromingen maken miljoenen vrouwen dakloos. Mensenhandelaars storten zich als roofdieren op die klimaatvluchtelingen.'

WERELD

Jan Braet kijkt naar kunst en het leven, in bloei en verval, zoals de rozen. Deze week Jan van Eyck en atelier op de expo Van Eyck. Een optische revolutie in het MSK Gent.

CULTUUR