Web weergave

Zwitserland, de VS en de Kaaimaneilanden zijn cruciaal bij het in stand houden van financiële geheimdoenerij. Dat blijkt uit de nieuwe Financial Secrecy Index van de nonprofitkoepel Tax Justice Network.

BELGIË

Horeca Vlaanderen verdeelt naar aanleiding van Tournée Minérale een brochure met tips over alcoholvrije dranken - een bocht van 180 graden na de kritiek op de actie vorig jaar. Kurt Neyrynck van Horeca Vlaanderen legt uit.

BELGIË

De militaire inlichtingendienst ADIV heeft vorig jaar in het grootste geheim gesprekken gevoerd met de Koerdische militie YPG over de levering van onder andere gevechtskledij, maar de actie werd uiteindelijk afgeblazen. Bovendien gaf de ADIV een demonstratie schiettechnieken aan tientallen Koerdische strijders. Dat vernam Knack van meerdere goedgeïnformeerde bronnen. Alles wijst erop dat de zaak mede aanleiding was voor het ontslag van generaal Eddy Testelmans, die in juni 2017 opstapte als topman van de ADIV.

WERELD

De tweets van Donald Trump krijgen misschien te veel aandacht, zegt de Nederlandse journalist en Amerikakenner Frans Verhagen. 'Maar sommige uitspraken worden net onderschat: ze ondermijnen de democratie.'

U VRAAGT

Tot een uur lang moeten ze een pose volhouden, terwijl tientallen ogen elke centimeter van hun lichaam verkennen. En dat voor 10 à 20 euro per uur. Maar de voldoening is groot, vertellen drie naaktmodellen. 'Soms maak ik een grapje om het ijs te breken.'

BELGIË

Wie volgt straks Angela Merkel op als bondskanselier? Duitse media wijzen steeds vaker in de richting van - probeer de naam alvast te onthouden - Annegret Kramp-Karrenbauer.

WERELD

De Franse farmareus Sanofi doet een overnamebod van 3,9 miljard euro op het Vlaamse biotechbedrijf Ablynx. En de jonge Vlaamse biotechstart-up Aelin Therapeutics haalt 27 miljoen euro durfkapitaal op om een alternatief voor antibiotica te ontwikkelen. Wat maakt de Vlaamse biotech zo succesvol? Een gesprek met twee ervaren pioniers: Els Beirnaert en Johan Cardoen.

KENNIS

55 jaar na het verdwijnen van een zakenman uit München komen zijn kinderen te weten waar hij stierf en wie de opdracht gaf voor zijn dood.

DOCUMENT