Web weergave

Heeft kernenergie een toekomst in België, of hebben we de kerncentrales binnenkort niet meer nodig om ons land van stroom te voorzien? Dat is een van de belangrijkste vragen die de regering-De Croo in haar eerste jaar heeft te beantwoorden. 'In de hele revolutie waar we voor staan, zijn die twee reactoren slechts een voetnoot.'

HET GESPREK

De verregaande en controversiële plannen van de Franse regering om radicalisering in te dammen, hebben in de internationale moslimwereld geleid tot luid protest. Misleidende informatie over die plannen circuleert ook in ons land en draagt bij tot de gespannen sfeer.

BELGIË

In 1980 betoogden duizenden mensen in de straten van Gent: gepensioneerde pastoorsmeiden liepen naast langharige jongeren, Guy Verhofstadt naast de kopman van de Kommunistische Partij. Ze waren boos omdat de stad een oud klooster aan het toerisme wilde verkopen. Vandaag dreigt hetzelfde te gebeuren, maar niemand reageert. Een verhaal over hoe Gent en de rest veranderd is.

BELGIË

Het openbare leven ligt weer grotendeels stil? Het ideale moment om nieuwe boeken te ontdekken. Elke week geeft een Knack-redacteur leestips. Deze week: wetenschapsjournalist Dirk Draulans, wiens boek Beestenboel Bis nu in de rekken ligt.

CULTUUR