Web weergave

Vanaf deze week zet Knack de zorgverleners in de bloemetjes. Voor de première stopten we in Bornem, op verzoek van lezer Eddy Lauwers. 'Ze verdienen al ons respect.'

BELGIË

De herfst waait over onze Vlaamse kust. Zonovergoten stranden hebben plaatsgemaakt voor gure golven en opwaaiend zand. De laatste toeristen trekken richting binnenland. De Noordzee is voor enkele maanden weer alleen van de zeelui. Wij mochten aan boord bij drie Belgische zeebonken.

BELGIË

Twintig jaar nadat hij voor het eerst 's lands meest gefortuneerden rangschikte van puissant rijk naar dollarmiljardair, stelt journalist Ludwig Verduyn een geüpdatete top 200 te boek. De top 5 is dooreengeschud, de portefeuilles van de 1 procent blijken niet immuun voor covid-19: 'Het is de voorbode van groter economisch onheil.'

BELGIË

Elke week tipt een Knack-redacteur vier nieuwe boeken. Vandaag de tips van Ann Peuteman, van wie zopas Verplant. Waarom het heerlijk wonen kan zijn in het woonzorgcentrum verscheen.

CULTUUR

Jan Braet kijkt naar kunst en het leven, in bloei en verval, zoals de rozen. Deze week het verhaal van De Oestereetster van James Ensor, in langdurige lockdown.

CULTUUR

Acht jaar lang drukte Barack Obama vanuit het Witte Huis zijn stempel op de VS en op de wereld. In het eerste deel van zijn memoires, Het beloofde land, doet hij het relaas van zijn opgang en de eerste tweeënhalf jaar van zijn presidentschap. In dit fragment: hoe zijn verhuizing naar Chicago het politieke vuur in hem ontstak.

DOCUMENT