Web weergave

Nu huisartsen en labs worden overspoeld, testen steeds meer Belgen zichzelf op covid-19. 'Bij een negatief resultaat kun je zo veel kussen en knuffelen als je wilt', zegt Dirk Avonts (UAntwerpen).

BELGIË

De slachtoffers van de grote wateroverlast van afgelopen zomer zijn nog altijd aangewezen op de hulp van vrijwilligers. 'In hun eentje redden de bewoners het niet.'

BELGIË

De coronapas en andere maatregelen in binnen- en buitenland leiden tot gepolariseerde meningen over het lot van niet-gevaccineerde burgers. Die verdeeldheid wordt nog aangewakkerd door misleidende berichten en banale misverstanden.

BELGIË

Ze stemmen weinig hoopvol, de cijfers over seksueel geweld en partnergeweld. tenzij u het goed nieuws vindt dat het aantal verkrachtingen per dag in één jaar tijd met één eenheid verminderd is, van gemiddeld 10 per dag in 2019 naar 9 per dag in 2020?

DOSSIER

Maar liefst 4,4 miljoen Amerikanen - 3 procent van de werkende bevolking - namen in september uit vrije wil ontslag. Daarmee bereikte de zogenoemde Great Resignation of Big Quit, die deze lente op gang kwam, een voorlopig hoogtepunt. Amerikacorrespondent Rudi Rotthier trok naar Iowa om bij de stakende arbeiders van tractorfabrikant John Deere de temperatuur te meten.

WERELD

Jan Braet kijkt naar kunst en het leven, in bloei en verval, zoals de rozen. Deze week: de expo Voorbij de oerknal in de Universiteitsbibliotheek, Leuven.

CULTUUR