Web weergave

De strijd tegen mensenhandel en -smokkel draait vierkant. In Hasselt, Namen en Charleroi is de toestand bij de politie dramatisch.

BELGIË

Wetenschappers en ngo's leggen de pijnpunten van klimaatbijeenkomsten bloot: te veel goednieuwsshows, te rooskleurige cijfers en te weinig daadkracht. De vraag dringt zich op of de strijd tegen de klimaatopwarming niet anders moet worden georganiseerd. Aan de hand van burgerparticipatie, bijvoorbeeld.

WERELD

Wildplukkers struinen momenteel bos en weiland af op zoek naar eetbare paddenstoelen. Het Antigifcentrum kan ervan meepraten: elk jaar krijgt het zo'n 400 oproepen binnen over intoxicatie. Knack ging op stap met de boswachter: 'In principe is elke paddenstoel eetbaar. Minstens één keer.'

BELGIË

Het blijft een plaag op het internet: misleidende advertenties die misbruik maken van de naam van beroemdheden om mensen te lokken naar platformen waar cryptomunten worden verhandeld. Waarom valt dat fenomeen zo moeilijk te stoppen?

BELGIË

Het leven wordt merkelijk duurder, de inflatie klimt naar het hoogste peil in dertien jaar. Wat is er aan de hand? Blijven de prijzen in dit tempo oplopen? En wat betekent dat voor uw portemonnee?

BELGIË

Eerstdaags komt de voormalige Braziliaanse president Luiz Inácio Lula da Silva naar Europa, voor een goodwilltournee langs Duitsland, België, Frankrijk en Spanje. Het is wellicht de opmaat tot zijn campagne voor de presidentsverkiezingen van oktober 2022. Een exclusief gesprek met Latijns-Amerika-expert Ernesto Rodriguez Amari over de toestand in zijn land, de Amazonecrisis en zijn tijd in de gevangenis.

WERELD

Jan Braet kijkt naar kunst en het leven, in bloei en verval, zoals de rozen. Deze week: de expo Verbeelding van het universum in Museum M, Leuven.

CULTUUR