Web weergave

Terwijl in Duitsland het 'baken van politieke stabiliteit' Angela Merkel zich opmaakt voor haar vertrek, verschijnt in Brazilië met Jair Bolsonaro nog maar eens een leider met uitgesproken antidemocratische ideeën op het wereldtoneel. Er is al voor minder een alarmistisch stuk geschreven.

STERKE LEIDER

In bepaalde contexten hebben leerlingen in het eerste middelbaar al behoefte aan een uur Engels, zegt Lieven Boeve, hoofd van Katholiek Onderwijs Vlaanderen. 'Maar wij doen er alles aan om ook de kennis van het Frans te verbeteren.'

U VRAAGT

Mannen zijn helemaal niet promiscuer dan vrouwen. Het vrouwelijk libido is net zo groot als het mannelijke. En langetermijnrelaties zijn vooral voor de vrouwelijke lust funest. In Vrouwen gaan niet vreemd legt Wednesday Martin uit waarom sommige mythes rond vrouwelijke seksualiteit dringend aan herziening toe zijn.

BELGIË

Loketbedienden, verpleegkundigen, buschauffeurs en parkeerwachters. Iedereen die met klanten of patiënten in contact komt, riskeert tegenwoordig aangevallen of uitgescholden te worden. Door u en mij nog wel. In elk van ons zit een onredelijke bruut verscholen, bij de ene al wat dieper dan bij de andere.

BELGIË

Het nieuwe Antwerpse festival Game of Tones profileert zich als een meerdaags klankenspel rond repetitieve muziek, op een unieke locatie en met verrassende combinaties. Wat dacht u van Luc Ponet en Moondog: een wereldautoriteit op het kerkorgel die zal grasduinen door het excentrieke oeuvre van 'The Viking of 6th Avenue'?

CULTUUR

Jan Braet kijkt naar kunst en het leven, in bloei en verval, zoals de rozen. Deze week de expo Picasso: bleu et rose in het Musée d'Orsay, Parijs.

CULTUUR

The Beatles van The Beatles, beter bekend als The White Album, wordt vijftig. Markeerde de Dubbele Witte voor de Fab Four écht het begin van het einde, zoals de geschiedenis ons leert? Of vormden John, Paul, George en Ringo in 1968 als vanouds een gesloten front, zoals Giles Martin beweert, de man achter de grootscheepse heruitgave van de plaat? Knack stak het Kanaal over, op zoek naar het antwoord.

DOCUMENT