Web weergave

In ons land is de term 'therapeut' wettelijk niet beschermd, en dus mag iedereen die titel op een koperen bordje aan zijn voorgevel hangen. Dat leidt tot een explosie van het aantal 'coaches' allerhande. De overheid moet dringend optreden tegen die 'kwakzalverij', vindt Wouter Duyck van de Universiteit Gent.

BELGIË

De Barometer van de Internationale Solidariteit 2021, een enquête door 11.11.11 in samenwerking met Knack en het onderzoeksbureau Ipsos, leert dat de Belg verlangt naar fiscale rechtvaardigheid en zich achter de Europese Green Deal schaart. Migratie blijft wel een splijtzwam, ziet 11.11.11-directeur Els Hertogen. 'Het draagvlak is precair, ja.'

BELGIË

Een balletje trappen op het plein: veel meisjes willen het wel, maar voetbal blijft een jongenswereld. De Soccer Sisters Cup, het allereerste straatvoetbaltoernooi voor meisjes, wil daar verandering in brengen. 'In steden staan meisjes en jonge kinderen noodgedwongen aan de kant.'

BELGIË

'Er wordt smalend gedaan over klimaatactivisten die tijdens de lesuren betogen. Als ik in hun plaats was, ik stuurde aan op revolutie', meent Jonathan Holslag (VUB).

ANALYSE

Jan Braet kijkt naar kunst en het leven, in bloei en verval, zoals de rozen. Deze week: Sporen van moderniteit, de openingsexpo van Europalia in de KMSKB, Brussel.

CULTUUR