Web weergave

Benjamin Dalle is minister van Media, Jeugd en Brussel. Een hele boterham in deze tijd. 'Ik sta erop dat de speeltuinen openblijven.'

BELGIË

Op 14 oktober verscheen in Knack het verhaal van een gepensioneerde vrouw die een coronaboete had gekregen wegens overtreding van het samenscholingsverbod. Een verontwaardigde Knack-lezeres schreef prompt 250 euro over.

CORONADOSSIER

Tegen 2023 moeten alle ramen met enkel glas vervangen zijn. Zo verdwijnt er geruisloos veel waardevol schrijnwerk, maar we doen het allemaal voor het klimaat. Hoewel, daar is niet iedereen van overtuigd. Een verhaal over erfgoed, ecologie en hoe ramen in deze coronatijden een hoofdrol opeisen.

BELGIË

Jan Braet kijkt naar kunst en het leven, in bloei en verval, zoals de rozen. Deze week het boek Schenkingen aan het Koninklijk Museum voor Schone Kunsten Antwerpen.

CULTUUR

Hoeveel historische reputaties het voorbije jaar ook sneuvelden, hoeveel standbeelden er ook werden neergehaald - niet dat van de voormalige Franse president Charles de Gaulle. Op 9 november, bij zijn vijftigste sterfdag, zal de generaal met veel fanfare worden herdacht.

DOCUMENT