Web weergave

'Het blijft onduidelijk wat Puigdemont met een eenzijdige onafhankelijkheidsverklaring dacht af te dwingen.' Bert Bultinck, hoofdredacteur Knack, over het politieke manoeuvre van de afgezette Catalaanse president en de katatonische staat van de Europese Unie.

COMMENTAAR

Euthanasie bij psychisch lijden blijft controversieel, maar psychiaters en artsen houden hun bedenkingen liever binnenskamers. De euthanasielobby heet machtig te zijn, en heeft het recht op een zelfgekozen dood volgens critici tot een dogma verheven. 'Ik durf te spreken van een ongezonde sacralisering van euthanasie', zegt ethicus Willem Lemmens.'

BELGIË

'Tinder is zoals het echte leven, maar dan beter', hoor je onder liefhebbers. De meest gedownloade datingapp ter wereld heeft 50 miljoen actieve gebruikers en meer dan 1 miljard potentiële partners. Ze heeft voor velen de manier waarop ze partners ontmoeten en flirten grondig veranderd.

BELGIË

Heili Verstraete en Ledy Broeckx, beiden 72, zijn twee van de in totaal veertien getuigen die aan het woord komen in Kinderen van de collaboratie, een nieuwe, bijzonder sterke zesdelige reeks die volgende week start op Canvas. Het zijn verhalen over een zwart verleden. Hoe dat bleef nazinderen en hoe het verdeelde. Hoe het van Verstraete een linkse onderzoeker maakte en van Broeckx een radicaalrechtse activist.

BELGIË

In oktober 2016 daverde Colombia op zijn grondvesten. Uitgerekend nadat zijn akkoord met de FARC was weggestemd, kreeg president Juan Manuel Santos de Nobelprijs voor de Vrede - waarop hij al gauw een nieuw evenwicht met de guerrillero's vond. Een jaar later sprak Knack in Bogota, Quito en Brussel over het vredesproces met vijf hooggeplaatste betrokkenen.

WERELD

Niemand lijkt iets te moeten hebben van Moldavië, het armste land van Europa. Behalve enkele oligarchen die hun eigen positie willen handhaven.

WERELD

HET LAATSTE WOORD