Web weergave

Van het voedsel op ons bord tot het dak boven ons hoofd: op heel wat vlakken proberen we ons leven te vergroenen. Ook ons levenseinde zou duurzamer kunnen, vinden steeds meer begrafenisondernemers. 'Uitvaarten laten veel sporen na op onze planeet.'

BELGIË

Meer dan 70 procent van de Belgen is inmiddels gevaccineerd tegen het coronavirus. Maar net door onze verhoogde immuniteit neemt de druk op het virus om te muteren toe. We mogen dus niet op onze lauweren rusten, waarschuwen wetenschappers.

BELGIË

Vorige week onderzocht Knack hoe goed onze gezondheidszorg is. Deze week zoeken we uit waarom we zo veel pillen slikken, en waarom geneesmiddelen almaar duurder worden. 'Wie geen pil krijgt, voelt zich bedrogen.'

BELGIË

Iedere week zoekt Knack naar misleidende informatie op het internet. Dat de coronapandemie gezorgd heeft voor een toename van complottheorieën is een understatement. Een van de belangrijkste theorieën draait rond het World Economic Forum en zijn stichter, Klaus Schwab.

BELGIË

Wie Facebook buiten Noord-Amerika en Europa gebruikt, waant zich soms in het Wilde Westen. Uit interne documenten die een consortium van Europese publicaties, waaronder Knack, kon inkijken, blijkt dat het bedrijf in grote delen van de wereld machteloos staat tegenover haatberichten en bedreigingen.

WERELD

Jan Braet kijkt naar kunst en het leven, in bloei en verval, zoals de rozen. Deze week: de expo In the Eye of the Storm in kunstencentrum Z33, Hasselt.

CULTUUR