Knack nr. 40 | 3 oktober 2018

cover Knack

Lees Knack digitaal

Kris Peeters (CD&V): 'Wat bemoeit Bart De Wever zich met mijn privéleven?'

Web weergave

Kris Peeters (CD&V): 'Wat bemoeit Bart De Wever zich met mijn privéleven?'

Het incasseringsvermogen van Kris Peeters is legendarisch: sinds 2014 is hij de vicepremier van een veel bekritiseerd 'kibbelkabinet', en als kandidaat-burgemeester van Antwerpen wordt hij weggehoond als 'de man uit Puurs'. Tegenover Knack dient hij zijn criticasters van antwoord. 'Mensen denken dat ik een olifantshuid heb, maar dat is niet zo.'

BELGIË

'Wat mensen vroeger zochten in God, zoeken ze vandaag in de liefde'

De één is een wereldberoemde Belgische psychotherapeute die al jaren in de States woont en werkt. De ander is Vlaanderens bekendste relatiebemiddelaarster. Knack bracht Esther Perel en Rika Ponnet voor het eerst samen om te praten over liefde in het digitale tijdperk. 'Er is vandaag ontzettend veel angst om te worden gekwetst.'

BELGIË

Vetcellen, en hoe ze te onderdrukken

Het gebeurt niet dikwijls meer, maar er is een compleet nieuw celtype in ons lichaam ontdekt - in het vetweefsel, meer bepaald. Dat opent perspectieven.

KENNIS

Ecotoerisme in Estland: 'Onze natuur brengt geld op'

Estland is een paradijs voor natuurliefhebbers. Kraanvogels, wolven en beren maken er integraal deel uit van het landschap. Ecotoerisme moet de waarde van dat landschap intact houden, want ook hier vormen trofeejacht en ontbossing een bedreiging.

KENNIS

Artroze

Jan Braet kijkt naar kunst en het leven, in bloei en verval, zoals de rozen. Deze week Sint-Dimpna, de waanzin en de expo Middle Gate II in Geel.

CULTUUR