Web weergave

Twee maanden contacttracing kost de Vlaamse overheid 8,5 miljoen euro. Toch was het in mei en juni uiterst rustig bij de callcenters: elke contactspeurder moest gemiddeld minder dan één (potentiële) covid 19-patiënt per dag bellen.

BELGIË

Conner Rousseau wil af van de naam SP.A. Wat is er straks nog progressief, links of socialistisch aan 'Vooruit'? Wisselt de jonge partijvoorzitter het oude socialisme in voor een nieuwsoortig connerisme? Marketeer Fons Van Dyck: 'Het merk Conner Rousseau is vandaag sterker dan het label SP.A.'

BELGIË

Wat is de impact van de eerste coronagolf op uw spaargeld en uw investeringsgedrag? Wat gebeurde er met het spaarboekje, de woningprijzen, de aandelen, het goud en de bitcoins? En wat doet u nu het best met uw spaarcenten? Knack-redacteur Ewald Pironet en VRT-journalist Michaël Van Droogenbroeck zochten het uit voor hun boek Investeren in de tweede helft van je leven. Speciaal voor Knack maken ze zes maanden na de lockdown de balans op.

BELGIË

Vroeger waren ze alomtegenwoordig op onze wegen en speelden ze een cameorol op ansichtkaarten. Vandaag zijn ze een minderheid geworden. En zoals over elke minderheid wordt ook over hen kwaad gesproken. Er bestaan veel vooroordelen over rode auto's, maar sommigen blijven er eeuwig verliefd op.

BELGIË

Tot verbijstering van velen werd Paul Rusesabagina, de hoteldirecteur die tijdens de genocide van 1994 meer dan 1200 vluchtelingen van een gewisse dood redde, eind augustus door het regime van Paul Kagame gearresteerd op verdenking van terrorisme. Waarom? Knack trok op onderzoek en kon exclusief praten met de vrouw en kinderen van Rusesabagina.

WERELD

Elementaire deeltjes die doen wat ze moeten doen: soms is het frustrerend.

KENNIS

Hans Van Dyck, hoogleraar gedragsecologie aan het Earth & Life Institute (UCL), is de 'seizoensdenker' van Concertgebouw Brugge. Zijn eerste sessie wordt geïnspireerd door Symfonie nr. 3 van Gustav Mahler.

CULTUUR

De schilder van de wreedheid, een getormenteerde ziel en een kluizenaar. Zo wordt Philippe Vandenberg (1952-2009) meestal omschreven. De net geopende tentoonstelling Molenbeek in Bozar geeft een heel ander beeld: de kunstenaar als politieke figuur en als getuige. 'Mijn vader zag in Molenbeek een satirisch universum van de menselijke waanzin.'

CULTUUR

Jan Braet kijkt naar kunst en het leven, in bloei en verval, zoals de rozen. Deze week de expo Paul Delvaux, De man die van treinen hield in Train World, Schaarbeek.

CULTUUR

Met een fenomenale tijdrit beslechtte een niet eens 22-jarig wonderkind de spannendste Tour in dertig jaar. Dit is een ode aan de rug van Tadej Pogacar.

SPORT