Web weergave

In een gelekte e-mail aan de onderhandelaars voor de Vlaamse regering toont VRT-topman Paul Lembrechts zich een gewillige partner als het gaat over versterking van de Vlaamse identiteit. 'Dit is not done', zegt Bart Caron (Groen).

BELGIË

Al op 26 mei pleitte Theo Francken ervoor dat de N-VA het gesprek moest aangaan met het Vlaams Belang. Francken deed dat uit overtuiging, én uit berekening - het opgeven van het cordon moest natuurlijk de N-VA ten goede komen. Die strategie is niet risicoloos, nu het VB volgens een recente peiling wel eens de grootste partij van Vlaanderen zou kunnen worden.

BELGIË

Bijna de helft van de Belgen eet minder vlees dan vroeger, zo blijkt uit cijfers van de vegetarische organisatie EVA. Vooral de jonge generatie telt steeds meer vegetariërs én veganisten. Knack sprak met drie jongeren die radicaal kozen voor een plantaardig dieet.

FOTODOCUMENT

Ondanks massale investeringen in capaciteitsuitbreiding zitten de Nederlandstalige basisscholen in Brussel overvol. Biedt een Brussels meertalig onderwijsnet soelaas? 'Dat is het monster van Loch Ness.'

BELGIË

Het klimaat redden, de Europese manier van leven verdedigen en de tanden tonen tegen Amerika en China. Maar eerst moet Ursula von der Leyen haar nieuwe Commissie nog door het Europees Parlement geloodst krijgen.

WERELD

Jan Braet kijkt naar kunst en het leven, in bloei en verval, zoals de rozen. Deze week Daphne and me van Tinka Pittoors in galerie La Forest Divonne, Brussel.

CULTUUR