Web weergave

In het boek Botsen de beschavingen? stelt Bart De Wever dat een 'rationele islam' een plaats heeft binnen de Vlaamse identiteit. Activist en schrijver Dyab Abou Jahjah hoopt dat ook te kunnen zien in zijn beleid.

BELGIË

Het culturele leven komt weer op gang. Ook de circussen trekken opnieuw door het land. Wij gingen een kijkje nemen bij Circus Pipo.

BELGIË

Tussen 17 en 26 september vinden er parlementsverkiezingen plaats in Duitsland, Rusland en Canada. Nu al is duidelijk dat die in Rusland niet veel zullen veranderen. De oppositie is gemuilkorfd, president Vladimir Poetin zit steviger in het zadel dan ooit. In Canada is de herverkiezing van premier Justin Trudeau minder zeker. Maar de ogen van de wereld zijn natuurlijk gericht op Duitsland, waar Angela Merkel na zestien jaar als bondskanselier afscheid neemt van de politiek. Knack peilt naar de stemming in de drie landen.

WERELD

Jan Braet kijkt naar kunst en het leven, in bloei en verval, zoals de rozen. Deze week de herinstallatie van De Collectie in het Museum voor Schone Kunsten, Gent.

CULTUUR