Web weergave

Moeten sociale media haatzaaierij zelf bestrijden? 'We geven een handvol multinationals die al gigantisch veel macht hebben nog meer macht', waarschuwt grondwetsspecialist Koen Lemmens (KU Leuven).

BELGIË

'Gewoon kut.' Zo noemde Zuhal Demir het energiebeleid in ons land. Twee maanden voor de klimaattop van Glasgow reageert federaal minister van Klimaat Zakia Khattabi verrassend cool op de uithaal van haar Vlaamse collega. 'Ze doet een aantal dingen ook goed.' Een gesprek over de kernuitstap, de overstromingen en de scenario's voor een klimaatneutraal België.

BELGIË

Op sporten staat geen leeftijd. Een steeds groter wordende groep mensen, de zogenaamde 'masters', blijft ook op rijpere leeftijd sportief actief. Officieel ben je master vanaf je vijfendertigste, maar er bestaan ook categorieën voor zestigplussers. Sommige veteranen blijven zelfs vlotjes doorgaan na hun tachtigste. Knack vroeg aan drie masters wat hen drijft om ook lang na hun pensioen tot het uiterste te gaan.

BELGIË

Hij is de enige terrorist die de aanslagen van 13 november in Parijs heeft overleefd. Omdat hij op het laatste moment van gedachte veranderde, of omdat hij verhinderd werd om te doen wat hij wilde doen? Sinds zijn arrestatie in maart 2016 heeft Salah Abdeslam nauwelijks een woord gesproken tegen rechercheurs en magistraten.

WERELD

De afmetingen van de mens variëren naarmate de klimatologische omstandigheden veranderen.

KENNIS

Headspace, Buddhify, Unplug, Calm: het zouden zomaar namen kunnen zijn van loungebars in het zuiden van Spanje, maar het zijn (ook) de namen van meditatieapps. Klinkt meditatieapp als een hedendaags oxymoron? Of, als je geen nerd bent, gewoon als iets raars? Geen probleem, Elisabeth Lucie leg het uit in haar column.

CULTUUR

Jan Braet kijkt naar kunst en het leven, in bloei en verval, zoals de rozen. Deze week de expo Native Brazil/Alien Brazil van Anna Bella Geiger in het SMAK, Gent.

CULTUUR