Web weergave

Voor blanke Belgen sloven verkoopsters zich veel meer uit dan voor klanten van vreemde origine. Dat blijkt uit zeshonderd praktijktests in Vlaamse en Brusselse kledingzaken. Niet alleen is die verdoken discriminatie nefast voor hun imago, het kost winkeliers ook handenvol geld. 'Bedrijven onderschatten de impact van de mond-tot-mondreclame in de allochtone gemeenschap', klinkt het.

BELGIË

De tijd heelt alle wonden? Soms is het andersom. De tijd rijt oude wonden open. Kerkjurist Rik Torfs schrijft voortaan op regelmatige basis een essay voor Knack. In zijn eerste bijdrage vraagt hij zich af hoe we moeten omgaan met het leed dat koloniale uitbuiting, oorlogsgeweld en seksueel misbruik generaties later nog kunnen veroorzaken.

BELGIË

Nu de Amerikaanse president Donald Trump vier bedrijven prototypes laat bouwen voor zijn veelbesproken muur, komt de scheiding tussen Mexico en de VS weer een stap dichterbij. Het kan gouverneur Jaime Rodríguez Calderón weinig schelen. In de Mexicaanse deelstaat Nuevo León bindt hij met succes de strijd aan met de drugskartels. Zijn tactiek? Burgers kunnen hem aanklampen via Facebook en WhatsApp. Knack trok naar Mexico en sprak met de man die in 2018 wellicht een gooi doet naar het presidentschap.

WERELD