Web weergave

Haast nergens in Europa moeten leerlingen zo veel toetsen maken als in Vlaanderen en vaak zijn die niet eens van goede kwaliteit. 'De vraag is of we het opstellen van tests nog wel helemaal aan leerkrachten mogen overlaten', klinkt het. 'Hoe meer we hun dat werk uit handen nemen, hoe meer ze zich kunnen bezighouden met wat écht belangrijk is.'

ONDERWIJS

De zomer is voorbij, maar één mysterie blijft: vijftienduizend mensen gingen met een reservatiecode naar het strand van Oostende, terwijl wat verderop niemand lag. Onze reporter wilde weten waarom strandliggers nog liever besmet worden door een virus dan door de eenzaamheid en trok naar een verlaten stuk België.

BELGIË

Met het nieuwe schooljaar begint straks weer de sleur van werken-eten-slapen. En aftellen naar het weekend. Maar als we de Noorse ondernemer Petter Stordalen mogen geloven, zult u voortaan aftellen naar maandag - met dank aan zijn tien gouden regels.

BELGIË

Jan Braet kijkt naar kunst en het leven, in bloei en verval, zoals de rozen. Deze week de expo Gustave Van de Woestyne in het Museum voor Schone Kunsten, Gent.

CULTUUR

Nadat haar vader aan de gevolgen van covid-19 was overleden, kwam sprintster Cynthia Bolingo tot het inzicht dat de tijd ons niet toebehoort. 'Ik waak erover dat ik mijn doelen dichtbij leg: volgende maand, volgende week, morgen, vandaag, nu', zegt ze aan de vooravond van de Memorial Van Damme.

SPORT

Het afgelopen jaar pleitte voormalig Knack-journalist Chris De Stoop als enige burgerlijke partij namens zijn familie in het assisenproces tegen een jeugdbende, die ervan verdacht werd zijn oom Daniel te hebben vermoord. Het lijk van de bejaarde boer was in zijn afgebrande hoeve aangetroffen. In Het boek Daniel, dat deze week verschijnt, beschrijft De Stoop hoe twee totaal verschillende werelden samenkomen. Dit is het begin van het boek.

VOORPUBLICATIE