Web weergave

Hij adviseert politieagenten, wijst jongeren op hun rechten, en strijdt niet aflatend tegen etnisch profileren. Een gesprek met Yassine Boubout, de activist die van opkomen tegen politionele wanpraktijken zijn levensdoel heeft gemaakt. 'Ik raad iedereen aan om een politie-interventie te filmen als er iets niet klopt.'

BELGIË

In de nacht van 28 op 29 augustus is een mooie samenstand zichtbaar van de maan met Saturnus en Jupiter. Deze drie amateurastronomen kijken ook op andere nachten het liefst naar boven.

BELGIË

Facebook kondigde eerder deze maand een verbod aan op stereotiepe of karikaturale uitbeeldingen van zwarte mensen. De nieuwe regel is pas sinds kort van kracht maar zorgde voordien al voor verwarring.

BELGIË

Jan Braet kijkt naar kunst en het leven, in bloei en verval, zoals de rozen. Deze week de werken van Kris Martin en hun schaduwen op de expo Exit in het SMAK, Gent.

CULTUUR

In het maatschappelijke leven van Zuid-Afrika wankelt het Afrikaans, maar toch groeit het aantal sprekers gestaag. Heeft de taal, die zo nauw verwant is aan het Nederlands, nog lang te leven? We vroegen het aan oud-student Afrikaans Adriaan van Dis en aan Michael Jonas, de eerste niet-witte directeur van het Afrikaanse Taalmuseum.

DOCUMENT