Web weergave

Twintig jaar na 9/11 zijn de taliban weer aan de macht. Wat betekent dat voor de wereldorde, voor de vluchtelingen, voor de vrouwen en voor de handel in kritieke metalen? Knack sprak met experts, met Afghanen in België en met ooggetuigen in Kaboel. 'De taliban voeren geen religieuze, maar een economische oorlog.'

DOSSIER AFGHANISTAN

Al een hele zomer worden er in ons land zowat dagelijks levensmiddelen uit de rekken gehaald wegens een te hoog gehalte aan het kankerverwekkende pesticide ethyleenoxide. Wat betekent dat voor onze gezondheid?

BELGIË

Kunstleerkrachten uit alle onderwijsnetten trokken samen naar het Grondwettelijk Hof om de nieuwe eindtermen aan te vechten. Die hebben een overdreven aandacht voor wetenschap en brengen de kunstvakken in het gedrang, vinden zij.

BELGIË

Elke week vraagt Knack aan ondernemende mensen hoe ze lijf en psyche in balans houden. Sinds het overlijden van haar vader en moeder ziet Claudia Crobatia het als haar levenstaak om de dood bespreekbaar te maken. 'Voor veel mensen ben ik de verkondiger van het donkere woord,' zegt ze, 'maar ik ervaar de dood juist als iets verheffends.'

BELGIË

Bij de 100e verjaardag van de Communistische Partij wil China zijn rol als wereldmacht extra in de verf zetten. President Xi Jinping drukt een enorm pakket hervormingen door. Maar kloppen de gezwollen verhalen wel? Vier weken lang praat Knack met Chinakenners. Deze week: journalist Thomas Orlik over de economische prestaties van het land.

WERELD

Jan Braet kijkt naar kunst en het leven, in bloei en verval, zoals de rozen. Deze week: de expo Vincent Geyskens in Museum M, Leuven.

CULTUUR

De F1-kalender ligt dit seizoen helemaal overhoop, maar er is één zekerheid: op 29 augustus strijkt het circus neer in Francorchamps. Knack sprak met Tom Clark, begeleider van Esteban Ocon, winnaar van de GP van Hongarije, over de harde wereld van de racerij.

SPORT